Tempo  2 ore 7 minuti

Coordinate 731

Caricato 23 marzo 2021

Registrato marzo 2021

-
-
7 m
-20 m
0
4,0
8,0
16,05 km

Visualizzato 36 volte, scaricato 1 volte

vicino a el Poble Nou del Delta, Catalunya (España)

Variada, plàcida i planera ruta amb bicicleta per l'àrea meridional del Delta de l'Ebre, plena de contrastos pel que fa al paisatge (arrossars, canals d’irrigació, àrees protegides, observatoris d'aus, zones urbanitzades...) i al tipus de terreny per on circularem (camins per a bicicletes, pistes de terra i asfaltades), amb l'al•licient afegit de la singular vegetació d’alguns paratges com els salobrars i la gran varietat d'aus aquàtiques característiques del seu ecosistema (1).

La ruta parteix del municipi del Poblenou del Delta, des d'on travessant la carretera que ve de Sant Carles de la Ràpita i combinant pistes arribarem a la pista de la Sèquia de l'Ala. En aquesta pista girarem en direcció sud (una tanca barra el pas de vehicles, però no de bicicletes) per arribar a l'estació homònima. En tot aquesta part de la ruta anirem albirant cada cop més a prop la Torre de Sant Joan. Per accedir-hi des de l'estació cal fer-ho per un estret corriol a tocar de la badia (està a uns 400 metres de l'estació).

La Torre de Sant Joan fou construïda l'any 1576 per ordre de Felip II per a la defensa dels atacs de la pirateria sarraïna. La torre es troba en un estat de conservació lamentable, amb les parets de mur mig derruïdes. L'accés per un terraplè inundable no és aconsellable (a més sovint es troba submergit). De tota manera, val la pena acostar-s'hi per gaudir d'una magnífica panoràmica de la badia dels Alfacs, amb la barra del Trabucador i la Punta de la Banya al fons (sovint s'hi troben grups de flamencs en aquesta part de la badia).

Continuant des de la Torre de Sant Joan en direcció oest recorrerem per una pista el bonic litoral de la badia dels Alfacs fins al pintoresc paratge de lo Desaigüe de la Fortalesa, des d’on tornarem per una còmoda pista fins a Poblenou del Delta, acostant-nos a l’Encanyissada després de travessar la carretera al Trabucador i d’haver passat al costat del cementiri municipal.

Des del Poblenou seguirem en sentit nord tot passant pel pont i el mirador del Través, amb excel•lents vistes cap a l’Encanyissada, per continuar després per la pista asfaltada que porta a la pista per a bicicletes de la carretera de Circumval•lació.

Seguint aquesta pista arribarem al mirador de l’Embut i voltarem l’aiguamoll homònim per enllaçar amb la carretera de la Sèquia de l’Ala i tornar tot seguit al nostre punt de partida al Poblenou del Delta, on arribarem després d’haver recorregut els poc més de 16 km d’una plàcida, agradable i reconfortant ruta amb bicicleta pel sempre sorprenent Delta de l'Ebre.


----------

(1) Cal destacar que el paisatge del Delta varia substancialment segons l'època de l'any que es tracti, ateses les seves canviants característiques pel que fa a conreus, vegetació, aus aquàtiques, presència turística... És en èpoques fora de temporada turística quan lògicament es pot gaudir més intensament de l’experiència de recórrer en bicicleta els seus singulars i bells paratges.
Waypoint

01 Inici Poblenou del Delta

Waypoint

Desviació Sèquia de l'Ala

Waypoint

Estació de la Sèquia de l'Ala

Waypoint

Corriol a Torre de Sant Joan

Waypoint

Torre de Sant Joan

Waypoint

Pont Sèquia dels Pins

Waypoint

Lo desaigüe de la Fortalesa

Waypoint

Cementiri de Poblenou

Waypoint

L'Encanyissada

Waypoint

Pontet

Waypoint

Poblenou del Delta

Waypoint

Mirador del Través

Waypoint

13 Mirador

Waypoint

Pista carretera de Circumval·lació

Waypoint

Mirador de l'Embut

Waypoint

Aiguamoll de l'Embut

Waypoint

Àrea de l'Embut

Waypoint

Enllaç Sèquia de l'Ala

Waypoint

Carretera local

Commenti

    Puoi o a questo percorso