jaapsan
8 1 0
  • Foto di MTB parcours Ouddorp
  • Foto di MTB parcours Ouddorp
  • Foto di MTB parcours Ouddorp
  • Foto di MTB parcours Ouddorp
  • Foto di MTB parcours Ouddorp
  • Foto di MTB parcours Ouddorp

Tempo  26 minuti

Coordinate 515

Caricato 20 maggio 2013

Recorded marzo 2013

-
-
5 m
-4 m
0
1,2
2,3
4,67 km

Visto 2520 volte, scaricato 25 volte

vicino Scharendijke, Zeeland (Nederland)

Vanaf eind mei 2013 is er een echt mountainbike parcours in Ouddorp. Dit parcours is gelegen aan de Brouwersdam bij Port Zelande. Voor zowel beginners als voor gevorderden is de MTB route een mooie uitdaging. Want naast een spannende rit door het bos en het struweel is er ook het nodige klimwerk in de duinen. Tussendoor rijd je via grasvelden, langs het water met mooie vergezichten. Het parcours ligt midden in de natuur. Dus schrik niet als je een ree of een konijn tegenkomt. Het MTB parcours is 4,7 kilometer lang. Maar door de afwisselingen en hindernissen lijkt het langer. Na een rondje kun je al behoorlijk moe zijn.

Als je zelf geen mountainbike hebt is dat geen probleem. Meerdere bedrijven in de directe omgeving verhuren deze speciale fietsen. Er kan per uur, per halve dag of voor een hele dag worden gehuurd. Zeeland Buitenland is er een bijvoorbeeld. Dit recreatiebedrijf is gevestigd direct aan de route van de mountainbikers. Ook bij het nabijgelegen surfcentrum en bij strandtent Natural High kunnen mountainbikes worden gehuurd.

De plaatselijke fietsclub "Toerclub Ouddorp" beheert het parcours. Zij verzorgen wekelijks op woensdagavond een training. De start is om 19:00 bij Dorpstienden in Ouddorp. Ook in de weekend wordt er getraind maar nog niet op vaste tijden. Ieder jaar in januari wordt er een officiele wedstrijd gereden die meetelt voor de Zeeuwse competitie. Er doen honderden deelnemers in verschillende klassen aan mee. Meer over deze club kun je vinden op facebook.com/toerclubouddorp. Volg de club via de "Vind ik leuk" knop en je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De route naar het MTB parcours: Op de Brouwersdam neem je de afslag Port Zelande. Na een bocht naar rechts en links op dezelfde weg rijd je over een spoorlijn. Na deze spoorlijn neem je de eerste afslag naar rechts. Er staat een groot bord met daarop surfcentrum. Deze weg leidt naar meerdere parkeerplaatsen. Neem de meest linkse parkeerplaats. Daar zie je de borden van met MTB parcours al en kun je starten. Veel fietsplezier!

Commenti

    You can or this trail