-
-
26 m
0 m
0
5,1
10
20,46 km

Visto 391 volte, scaricato 13 volte

vicino Île-aux-Moines, Bretagne (France)

www.frankrijkinbeeld.com is op île Aux Moines.

We maken op dit eiland in de Golfe de Morbihan een Mountainbike tour afgewisseld met hier en daar een korte wandeling bij een bezienswaardigheid.

De Golfe du Morbihan, waarvan de naam in het Bretons “kleine zee” betekent, is werkelijk een hele mooi baai! 42 eilanden die in de diepblauwe zee op evenveel groene vlekken lijken… Het landschap lijkt op een ansichtkaart, met bovendien een mild klimaat. Als u de Golfe wilt ontdekken, waarom dan niet beginnen bij het charmante Ile aux Moines…

Als u de kleine haven van Conleau voorbij bent, met zijn dennenbomen, elegante huizen langs het water, kleurrijke boten en een zwembad met zeewater, doemt opeens de Golfe du Morbihan op. U zult echt verbaasd zijn! Hier roepen de eilanden beelden op van zuidelijke streken. Elk eiland heeft iets bijzonders en het zijn vooral het landschap en de onnavolgbare kwaliteit van het leven die ze zo aantrekkelijk maken. Zet koers richting het grootste en meest bosrijke eiland, Ile aux Moines. Vanaf Port-Blanc (15 km na Vannes) vaart het hele jaar door een pontje tussen het eiland en het vasteland.
Ile aux Moines (Eiland van de Monniken) dankt haar naam aan de monniken van de abdij van Redon, die in de 9e eeuw door de koning van Bretagne aan de monniken is geschonken. Dwaal buiten het hoogseizoen door het oude centrum met zijn smalle straatjes met bloeiende camelia’s en mimosa, en met vriendelijke vissershuizen. U kunt het eiland te voet of op de fiets verkennen. Op de fiets, die u bij de pier kunt huren, kunt u bijvoorbeeld de Bois d’Amour en de groene heuvels, die bedekt zijn met heide van de “parel van de Golf”, doorkruisen.

View more external

Commenti

    You can or this trail