Scarica

Distanza

13,71 km

Dislivello positivo

664 m

Difficoltà tecnica

Medio

Dislivello negativo

340 m

Altitudine massima

544 m

Trailrank

71 5

Altitudine minima

41 m

Tipo di percorso

Solo andata

Tempo

6 ore 11 minuti

Coordinate

2194

Caricato

14 marzo 2021

Registrato

febbraio 2021
 • Valutazione

   
 • Informazioni

   
 • Facile da seguire

   
 • Paesaggio

   
Lascia il primo applauso
3 commenti
 
Condividi
-
-
544 m
41 m
13,71 km

Visualizzato 45 volte, scaricato 2 volte

vicino a Vallbona, Catalunya (España)

VOLTA A BARCELONA. Etapa 4 – Collserola1
Collserola1: De Torre Baró a Vallvidrera
Torre Baró – Castell de Torre Baró – Turó de les Roquetes (304 m) – Coll de Canyelles -. Turó d’en Segarra (326 m) – Coll de la Ventosa – El Forat del Vent (349 m) – Portell de Valldaura - Turó de Valldaura (421 m) – Pas del Rei – Turó del Maltall o de la Margarola (430 m) – Coll Serola (Vista Rica) – Tibidabo (516m ) – Coll de la Vinyassa – Vallvidrera
(Podeu veure la volta sencera a Barcelona i, si voleu, dissenyar les vostres etapes, clicant AQUÍ)

Punts interès:
Aqüeducte del baix Vallès. Tram Torre Baró
Mirador de Torre Baró
Castell de Torre Baró. Ajuntament de Barcelona
Mirador de la Margarola
Turó de la Margarola
Tibidabo
Casa de Valentí Almirall
Torre de Collserola
Estació Superior de Vallvidrera

Aquesta és l’etapa més forta de totes 7 i per això la qualificaré amb dificultat Moderada.
De Torre Baró al Coll de la Ventosa
Sortim de l’estació de tren de Torre Baró i tombem a l’esquerra seguint el carrer paral·lel a la via del tren (avinguda de Vallbona), tombem a la dreta per l’avinguda de l’escolapi Càncer que es va enfilant cap a la muntanya que passa pel costat del metro de Torre Baró i enfila pel carrer Torrent de la Font d’en Magués fins a trobar l’aqüeducte.
Passem per sota l’aqüeducte (veure referència a punts interès) i remuntem un camí que s’enfila pel llit del torrent de la Font del Marquès. Un passadís verd que connecta els carrers de Torre Baró amb la Torre del Baró que podem albirar a la carena. Un franja verda amb alguns arbres que hi ha entre una filera de cases unifamiliars de auto-construcció que anem veient a la dreta i un terraplè amb una carretera dalt, a l’esquerra. Al final d’aquesta franja verda, girarem a la dreta i agafarem un caminet que va a petar a la carretera (carrer Pruit) que vèiem a mà esquerra i que connecta la part baixa de Torre Baró amb aquest barri alt de casetes auto-construides.
Travessem aquesta carretera i anem a l’esquerra cap a la rotonda, d’on surt un altre camí que ens portarà al mirador de Torre Baró (veure referència a punts interès). Bones vistes de Barcelona.
Des d’allà agafarem el camí de carena que ens porta a la Torre del Baró (veure referència a punts interès) . Dins es pot visitar i pujar al primer pis on hi ha un balcó per veure el paisatge. L’edifici te personal d’ acollida turística on ens por informar, no només de la història del castell, sinó també sobre la vista a aquella zona de Collserola.
Després d’admirar el paisatge, baixem del petit turonet del castell i escollim un camí que flanqueja el turó de les Roquetas.
Si voleu seguir el camí que puja per la carena, veieu la meva ruta de Wikiloc aquí en el tram entre el castell de la Torre del Baró i el Coll de Canyelles. El Turó de les Roquetes, té unes bones vistes 360 graus (vèrtex geodèsic) sobre Barcelona, sobre el Vallès, sobre Torre Baró i sobre el Tibidabo. Hi ha una casa - refugi mig en ruïnes i a sota mateix es pot veure la cova de les Roquetas.
El camí que flanqueja el turó de les Roquetes, va pel cantó de Barcelona i ofereix unes bones vistes. També va a parar al Coll de Canyelles on es troba amb el camí que ve de dalt del turó
Del Coll de Canyelles ens enfilem cap el Turó d’en Segarra on hi ha una antena i on podem veure una bona panoràmica de tota la carena fins al Tibidabo, sobre el Turó de les Roquetes, sobre el Vallès i sobre Barcelona.
Des d’allà baixem cap al Coll de la Ventosa per un camí una mica dret i pedregós.
Coll de la Ventosa a Vista Rica
Arribem al Coll de la Ventosa, en una explanada, i uns metres més enllà, a mà dreta hi ha una cadena a la vora de la carretera que va de Barcelona al cementiri de Cerdanyola (un ramal que surt de la que va de Barcelona a Cerdanyola).
Quan travessem la carretera podem veure el pont del passeig de les aigües, que travessa per sobre de la carretera.
Tot havent travessat, a l’altra banda surt un camí amb una cadena que passa pel costat de can Ferrer. Un cartell avisa que es un pas exclusiu, però tothom hi passa. Vianants i inclús bicicletes.
Una mica més amunt hi ha una tanca que es pot passar pel costat. Hi havia uns senyals de prohibit vianants i bicicletes però estan tatxats.
El camí puja una mica i està flanquejat per xiprers. Una mica més avall es pot veure el passeig de les aigües.
El camí passa pel costat de Can Ferrer. Seguim recte fins trobar un altra tanca a l’altre extrem del camí. Es pot passar pel costat sense cap problema.
Hem arribat al passeig de les aigües a l’ indret conegut com el Forat del Vent. Agafem a mà dreta pel passeig i gairebé d’allà mateix surt un camí a mà dreta, que es torna a trobar amb el passeig i agafa un camí a mà esquerra. Torna a sortir al passeig i desprès de recorre’l uns metres i deixar un camí a la dreta que va cap a Cerdanyola, agafa el següent a la dreta que puja per una carena pedregosa seguint les torres de l’electricitat, baixa fins a unes cases i torna a creuar el passeig per agafar un camí a mà esquerra que puja a un petit turonet, baixa fins a unes cases, les passa per l’esquerra, seguint el passeig de els aigües i tot just passades les cases, agafa un altre camí més llarg que ens portarà a l’àrea de lleure del Portell de Valldaura. Una àrea de lleure en una gran explanada, dalt d’un turonet, on hi ha taules i bancs i uns bones vistes.
Baixant d’aquest petit turonet, a uns 20 metres ens trobem al Portell de Valldaura. Travessem el pont del passeig de les aigües que passa per sobre la carretera d’Horta a Cerdanyola ) excel·lents vistes des d’aquí, agafem a l’esquerra i a escassos metres més enllà, trobem el trencall a mà dreta del sender que puja cap al Turó de Valldaura, del qual ja podem albirar la Torre de vigilància del foc al seu cim. El camí va a petar a la carretera de servei de ciment que puja al cim.
Agafem a mà dreta i uns metres més amunt , veiem unes tanques a mà dreta i el cim a mà esquerra. Pugem al cim on hi ha una bona panoràmica, una mica limitada per la vegetació i l’antena plantada al costat de la torre de vigilància.
Des del cim del turó de Valldaura, baixem uns pocs metres i ens fiquem a través de les tanques de fusta, que volen protegir del pas de les bicicletes, les quals no estan autoritzades expressament a circular per aquests senders, i ens fiquem de ple al camí que baixa fins el Pas del rei. Un pas o collada, entre el Turó de Valldaura i el de la Margarola que connecta la vessant de Barcelona amb la de Sant Cugat.
Seguim el camí que puja, en la mateixa direcció (Est-Sudest), i una mica més amunt tomba a Sud. Uns metres més amunt arribem al turó del Maltall o de la Margarola (vèrtex geodèsic) on hi ha un mirador des d’on es pot gaudir d’unes esplèndides vistes sobre Barcelona i també sobre el Vallès. El mirador es tot de fusta i te un banc (veure referències a punts d’interès)
Baixem en la mateixa direcció que hem arribat, és a dir, per l’altra banda i arribarem a una caseta de transformador, la qual passem pel costat arribant a una cruïlla on ens tornem a trobar el passeig de les aigües. Però només per un moment perquè torna a remuntar cap al Turó de Sant Cebrià, que passem pel costat. Tornem a trobar una altra cruïlla, passem pel costat del Turó de Santa Maria i deixant a l’esquera el camí que va cap a la serra d’’Agudells, agafem el de la dreta que baixa cap a Vista Rica (Coll Serola), un coll on hi ha una casa arran de la carretera de la Arrabassada que connecta Barcelona amb Sant Cugat.
Vista Rica - Vallvidrera
Arribats a Visca Rica, hem de travessar la carretera (amb molt de compte!) i caminar uns metres en direcció Sant Cugat (caminant per la carretera, sempre per l’esquerra). Hi ha un petit sender pel costat de l’asfalt.
Quan arribem a la cruïlla de carreteres on hi ha la bifurcació que ens mena cap a Sant Cugat o cap a Vallvidrera, nosaltres agafem cap a Vallvidrera, és a dir, cal anar tota l’estona per voral de l’asfalt.
Caminem uns metres en direcció a Vallvidrera i quan s’acaba la tanca de la corba, veiem a l’altra banda el camí. Travessem en compte la carretera (aquesta no te tant de trànsit) i agafem el camí cap amunt. És el PCR35.
El camí puja per la banda Nord de la muntanya del Tibidabo i passem pel desviament de la Font de la Salamandra. Després va flanquejant amb petites pujades i baixades fins a la cruïlla de la pista que ve de Sant Cugat cap al Tibidabo. Hi ha bancs i una font.
Nosaltres agafarem el sender, a l’esquerra d’aquesta pista, que puja dret cap amunt i que va a petar a un revolt de la carretera que va de Vallvidrera al Tibidabo.
Uns metres més per aquesta carretera i ja som al Tibidabo (veure referència a llos d’interès).
Després de gaudir de les vistes, fer unes fotos i descansar una mica per reposar forces, baixem.
Baixem primer, per la carretera. Anirem trobant unes escales que van tallant les corbes.
Passarem per la vorera pel costat de l’aparcament. Més avall pas sem per davant de la casa de Valentí Almirall (veure referència a punts d’interès).
Agafem un tros del camí de Sant Cugat a mà dreta i caminem fins l’indicador del Coll de la Vinaixa on hi ha un camí que baixa. Arribem a una altra cruïlla, passem per sota de la Tore de Collserola (veure referència a punts d’interès) i anem cap al passeig dels til·lers.
Al final d’aquest passeig, trobem una cadena, la passem i tirem amunt pel carrer de Gabriel Ferrater fins el carrer de les Alberes, tombem cap al carrer dels Algarves i baixem per unes escales fins el Funicular del Tibidabo (veure referència a punts d’interès).
Fotos finals de 26/07/2018
Fi del trajecte.
Espero que us agradi.
Salut i República!
Fermata del treno

Inici. Estació Torre Baró. Dreta

Dreta
Punto informativo

Plafó i metro

Ponte

Aqueducte

Aqueducte
Foto

Camí

Intersezione

Esquerra. Pista que puja

Esquerra._Pista_que_puja
Intersezione

Carretera asfaltada. Esquerra i a la rotonda camí a la dreta

A dalt es pot veure el castell
Panorama

Mirador de Torre Baro

Mirador_de_Torre_Baro
Castello

La Torre del Baró

La_Torre_del_Baró
Fermata dell'autobus

Parada 82. Recte cap al Turó d'en Segarra

Parada_82._Recte_cap_al_Turó_d'en_Segarra
Intersezione

Esquerra

Esquerra
Panorama

Panoràmiques des del camí que flanqueja el turó de Roquetes

Vista dels tres turons. Montjuïc al fons
Valico

Coll de Canyelles. Cruïlla

Vetta

Turó d'en Segarra

Vistes del Turó de les Roquetes, del coll de Canyelles, del coll de la Ventosa i de la serra de Collserola fins al Tibidabo
Valico

Coll de la Ventosa i carretera de les aigues

Punto informativo

Camí can Ferrer

Es pot passar
Valico

El Forat del Vent. Agafar camí dreta

El_Forat_del_Vent._Agafar_camí_dreta
Intersezione

Creuem el passeig de els aigues

Creuem_el_passeig_de_els_aigues
Punto informativo

Indicadors

Indicadors
Punto informativo

Segon indicador. Camí cap a Cerdanyola

Segon_indicador._Camí_cap_a_Cerdanyola
Intersezione

Dreta cap a munt

Intersezione

Tornem a creuar el paseig de les aigües

Intersezione

Esquerra pel passeig de les aigües

Esquerra_pel_passeig_de_les_aigües
Intersezione

Cruilla. Pel camí més a la dreta

Cruilla._Pel_camí_més_a_la_dreta
Parco

Àrea de lleure

Àrea_de_lleure
Ponte

Cruïlla carretera de Valldaura i pont. Vista

Intersezione

Cap al Turó de Valldaura

Cap_al_Turó_de_Valldaura
Vetta

Turó de Valldaura

Turó_de_Valldaura
Valico

Pas del rei. Recte. Cap al turó de la Margarola

Vetta

Turó de la Margarola. Mirador

Vistes sobre les dues vesants: Barcelona i el Vallès
Intersezione

Cruïlla i caseta transformador

Intersezione

Cruilla. Dreta amunt

Punto informativo

Indicador Turó de Sant Cebrià

Intersezione

Cruïlla. Esquerra

Cruïlla._Esquerra
Intersezione

Dreta. Cap a Vista Rica

Valico

Coll Serola i Vista Rica

Rischio

Creuem carretera. Vista

Creuem_carretera
Rischio

Travessar carretera i agafar cami

Travessar_carretera_i_agafar_cami
Punto informativo

Escales que baixen a la Font de la Salamandra

Escales_que_baixen_a_la_Font_de_la_Salamandra
Intersezione

Cruilla. Agafar sender al Tibidabo

Vetta

Tibidabo

Valico

Coll de la Vinaixa

Coll_de_la_Vinaixa
Intersezione

Cruilla. Cap al passeig dels Til·lers

Cruilla._Cap_al_passeig_dels_Til·lers
Albero

Passeig dels Til·lers

Passeig_dels_Til·lers
Intersezione

Cruilla a font de la Budellera

Fermata del treno

Final. Funicular de Vallvidrera

Final._Funicular_de_Vallvidrera

3 commenti

 • Foto di Jorditoms

  Jorditoms 17 mar 2021

  Tremenda ruta!!!!! te felicitoooooo

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 17 mar 2021

  Hi tant que és tremenda, Jorditoms. Per això l'he qualificat amb dificultat Moderada.
  És bastant exigent, tant pels quilometres com pel desnivell acumulat.
  Aquesta etapa queda una mica descompensada respecte a la resta, però ho vaig haver de fer així per la manca de transport públic dins la ruta. Allò que et deia, en el comentari d' abans, de Collserola-2.
  Gràcies, com sempre, per la valoració. Ets molt amable.
  Jo també et vaig a seguir i miraré les teves rutes. Sempre se n'aprèn dels demés.
  Salut i República !
  Magí

 • Foto di Jorditoms

  Jorditoms 17 mar 2021

  Gracias !!!! Ojalá que te gusten las mias :) las tuyas de verdad que me han encantado

Puoi o a questo percorso