Tempo  2 ore 51 minuti

Coordinate 1090

Caricato 28 luglio 2017

Registrato luglio 2017

-
-
61 m
36 m
0
3,0
5,9
11,8 km

Visualizzato 768 volte, scaricato 19 volte

vicino a Vlaardingen, Zuid-Holland (Nederland)

Een heel natuurlijke wandeling door de Broekpolder en Vlietland bij Vlaardingen. Maar let op: check de dienstregeling van de veerpont!

De Broekpolder is een ca. 400 hectare grote polder ten westen van de Vlaardingervaart in de gemeenten Vlaardingen en Midden-Delfland in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Het woord 'broek' (brouck) in de naam Broekpolder heeft betrekking op het oorspronkelijke veenmoeras.Inmiddels is het gebied volledig op de schop gegaan en ingericht als natuur- en recreatiegebied.

De aangrenzende Vlietlanden, waar de wandeling niet door maar omheen gaat, is een veengebied met echte ouderwetse Nederlandse natuur. Dit natte land is nooit ingepolderd, wat bijna nergens voorkomt in Nederland. De bodem is daardoor niet ingeklonken en het gebied ligt hoger dan de omringende polders.


Op de foto: Veerpont "de Kwakel"

Praktisch
* Het startpunt van deze wandeling is bij het TOP Vlaardingen, Watersportweg 13, Vlaardingen. Het startpunt bereik je door op de A20 afslag 8 “Vlaardingen west” te nemen en direct rechts aan te houden. Volg de bruine “Top” borden naar de grote parkeerplaats.
* Raadpleeg voor je gaat wandelen op http://www.heerlijkbuiten.nl/voorzieningen/veerponten of veerpont "de Kwakel" wel vaart, want anders moet je een paar kilometer omlopen via Maasland. Het voetveer Vlaardingse vaart is gelukkig 24/7 beschikbaar, al moet je die overtocht geheel op eigen kracht doen.
* Bij het startpunt vind je Sushi A20 (een concept van Restaurant Polderpoort) waar je onbeperkt sushi en Japans kunt eten. Gelukkig is er voor de wandelaar ook een kleine kaart met voldoende keus beschikbaar.
fotografia

Start

Start
fontana

E

E
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q
fontana

Q

Q

Commenti

    Puoi o a questo percorso