-
-
9 m
-15 m
0
2,5
5,0
10,01 km

Visto 2070 volte, scaricato 31 volte

vicino Sluis, Zuid-Holland (Nederland)

Route door de polder en de uiterwaard van Lexmond, met veel mooie plekjes.
Langs de rivier (De Lek) loop je het eerste deel over de zomerdijk en verder door verschillende weilanden, soms is het even goed kijken maar er is altijd wel een plekje waar je gemakkelijk over de hekken kunt klimmen. Bij laag water kun hele stukken over het strand lopen en passeer je rivierduinen.
In de polder van lexmond kom je door het natuurgebied "de Zouwe Boezem" wat wordt beheerd door het Zuid-Hollandslandschap. In dit gebied en m.n. bij de vogelkijkwand (waypoint) heb je een grote kans dat je een purperreiger te zien krijgt.

1 comment

  • Foto di marcel eekhout

    marcel eekhout 15-mag-2011

    Het eerste deel van de route, langs de rivier, is een hordeloop over hekken tussen percelen. Uiteindelijk ben ik maar over de drukke weg op de dijk gaan lopen omdat er, door de brandnetels en prikkeldraad, geen doorkomen meer aan was. Het deel over de achterdijk was erg mooi. Een iets zuidelijk vertrekpunt is voor mensen met een auto handiger, daar is een parkeerplaats langs de boezemweg. Richting de rivier is het goed om door te lopen tot op de dijk. De aangegeven route kan niet door een slot op het het°k en bordjes verboden toegang.

You can or this trail