Tempo  4 ore 9 minuti

Coordinate 2737

Caricato 31 ottobre 2017

Recorded settembre 2017

-
-
16 m
-2 m
0
4,5
9,0
18,0 km

Visto 438 volte, scaricato 8 volte

vicino Hellestraat, Flanders (Belgique)

Zondag 24 september organisserde wandelclub De Smokkelaars hun 32ste Helletocht te Stekene. We vertrokken uit zaal 't Helleken aan het Preekekeplein te Stekene voor een rustige wandeling bij licht nevelig vroeg-herfst weer.

We pikken aan de startzaal meteen in op het traject van GR Reynaertland en volgen die tot vlak voor de Stropersbossen waar we de Stropersstraat oversteken en via een stukje Stropersbos naar de rustpost gaan in het schooltje van De Paal.

Daarna de grens over en door het het waterwingebied
van Clinge en de oude spoorwegbedding van het voormalige spoor Hulst/Sint Niklaas richting Hulst.
In deze mooie, oude vestingstad komen we voorbij het monument Reynaert De Vos en hebben we een rustpost in de hal van het Stadhuis.

Langs de Sint-Willibrordusbasiliek naar de Vismarkt en de Oude Havensteeg, voorbij de kasteelruïnes en dan volgen we een stukje GR5/GR122, over de oude vestingwallen tot aan de Gentsepoort.

Flink wat straten zijn daarna ons deel. Aan de overzijde van Rijksweg N290 wel veven door een groen speelbosje, maar dan weer de woonstraten van Sint Jansteen naar de rustpost aan in een bedrijf aan de Clingedijk.

Het laatste gedeelte van de wandeling loopt weer door wat bosgebied. Weer de grens over aan een stukje van de dodendraad uit de eerste Wereldoorlog en zo terug naar de startzaal.
panoramica

op GR Reynaertland

panoramica

langs GR Reynaertland

panoramica

langs Breedstraat

panoramica

Tractor

panoramica

pad in Stropersbos

panoramica

Schooltje De Paal

panoramica

gracht aan de Stropersstraat

panoramica

nabij Stropersstraat

panoramica

bospad langs de Waterstraat

panoramica

Oud Treinpad

panoramica

Zoete Vaart

panoramica

Oude treinpad

panoramica

Hulst komt in zicht

panoramica

Buitenvest Hulst

panoramica

Reinaertmonument

Reinaertmonument. Tekst: Ontworpen door de Antwerpse beeldhouwer A. Damen. In 1938 op de Houtmarkt onthuld. Na de tweede wereldoorlog naar hier verplaatst. De bezoeker ziet de verbondenheid van de Reinaertstad Hulst met het verhaal "Van den Vos Reinaerde" uitgebeeld. Het is een bronzen vos die in pelgrimskleren de trap bestijgt naar het hof van Koning Nobel, uitgebeeld op een kalkstenen plaat. "Van den Vos Reinaerde" is geschreven omstreeks 1260 in een Vlaams dialect door "Willem"
panoramica

St-Willibrordusbasiliek

panoramica

Stadhuis Hulst

panoramica

Vismarkt

panoramica

Stadsmolen

panoramica

oude haven

panoramica

Beeldengroep

panoramica

gracht aan Nassaubolwerk

panoramica

GR5a / GR122

panoramica

Vaandeldrager en Tamboer

"vaandeldrager en tamboer" door gerard brouwer In de Hulster binnenstad staan vier beelden, die zijn gemaakt in het kader van het Toeristisch Ontwikkelingsplan (TOP) 2. Kunstenaars werden daarbij opgeroepen om een beeld te maken en hadden de keus uit de thema's (1) vossenstreken (elementen uit het verhaal Van den Vos Reynaerde) en (2) Hulst Vestingstad: strijd tussen de Staatsen en de Spaansen.
panoramica

Boze soldaten

"boze soldaten" door gerard brouwer In de Hulster binnenstad staan vier beelden, die zijn gemaakt in het kader van het Toeristisch Ontwikkelingsplan (TOP) 2. Kunstenaars werden daarbij opgeroepen om een beeld te maken en hadden de keus uit de thema's (1) vossenstreken (elementen uit het verhaal Van den Vos Reynaerde) en (2) Hulst Vestingstad: strijd tussen de Staatsen en de Spaansen.
panoramica

Leharstraat

panoramica

onder de Rijksweg N290

panoramica

Speelbosje

panoramica

uitgang speelbosje

panoramica

hoek Beukenlaan - Clingedijk

panoramica

rustpost aan de Clingedijk

panoramica

vijver aan de Clingedijk

panoramica

Ringsteen 4

Langs het Steenpad in St-Jansteen staan symbolische stenen. Deze is nummer 4 met op de ring de tekst "de polder, waar bonkige klei gewassen voedt ’n gloed de einder beeldt en mist de ruimte wist waar een rover wikt en wieckt" De stenen zijn symbolen van het dorp Sint Jansteen, ze vertellen geschiedenis en zijn vooral gebaseerd op schrijver Jozef Everaard
panoramica

Vinkebroeksestraat

panoramica

Huisje met typisch dak

panoramica

tussen Vlastraat en Ellestraat

panoramica

Steen nr6

Langs het Steenpad in St-Jansteen staan symbolische stenen. Deze is nummer 6 met op de ring de tekst Schommelende zanden groeten hier de Wilde Landen Hoort hoe ’n rust de stilte kust als klanken uit een laatste lied De stenen zijn symbolen van het dorp Sint Jansteen, ze vertellen geschiedenis en zijn vooral gebaseerd op schrijver Jozef Everaard
panoramica

nabij de Ellestraat

panoramica

Doodendraad

In de loop van 1915 plaatste de Duitse bezetter een electrische grensversperring aan de Belgisch-Nederlandse grens. Oorlogsvrijwilligers voor het Belgisch leger konden moeilijker over de grens. Brieven- en grenssmokkel, spionage, vluchtpogingen en desertie van Duitsers werden verhinderd. De draadversperring liep van het Vierlandenpunt tot de Belgische kust over 450km en stond onder 2000 volt spanning. Aanraking wes dodelijk. De draad maakte het leven van de grensbewoners lastig o.a. voor contacten met familie en vrienden en landbouwers met grond over de grens. Talrijke slachtoffers, zowel burgers als Duitse militairen; zelfs door schoten van Nederlandse grenswachters. Er waren vele arrestaties en gevangennemingen en deportaties naar Duitsland. De dodendraad kon echter niet verhinderen dat in Stekene talrijke grensactiviteiten gewoon werden verder gezet.
panoramica

Boswegel

panoramica

Zonnebloemen langs de Breedstraat

panoramica

Preekekeplein

Picnic

Raadskelder Hulst

Picnic

Rustpost Schooltje De Paal

Picnic

Schuur Clingedijk

Picnic

Zaal 't Helleken

Commenti

    You can or this trail