Tempo  5 ore 23 minuti

Coordinate 1675

Caricato 20 novembre 2020

Registrato novembre 2020

-
-
1.239 m
875 m
0
3,5
7,0
13,97 km

Visualizzato 88 volte, scaricato 8 volte

vicino a Fredes, Valencia (España)

Variat itinerari pels Ports de Beseit que discorre per l'irregular orografia d'aquest singular massís calcari, acostant-nos a tres dels seus arbres monumentals més espectaculars (El Pi Gros, el Faig Pare i la Carrasca Grossa de Vallcanera), a més de boniques fonts i d'una variada i a voltes exuberant vegegetació.

La ruta s'inicia a l'aparcament del final de la pista del barranc de la Fou, on s'arriba prenent una desviació passat el pont de l'embassament de la Sènia. Es tracta d'una pista llarga i que, especialment en el seu tram final, està força malmesa amb nombrosos sots i, per tant, no és gaire aconsellable per a vehicles baixos.

Des de l'aparcament prendrem la desviació del proper Collet de l'Herba Sana cap a un corriol que progressa per sota de l'escarpat cordal del Catinell, entre densa vegetació. El camí, força fressat, fa drecera fins a la Font del Retaule però nosaltres ens haurem de desviar per un corriol força costerut i descompost abans d'arribar-hi si volem gaudir de l'espectable del Pi Gros, la pinassa més alta i gruixuda de Catalunya i la de més diàmetre de la Península Ibèrica.

Retornant a la pista, ara sí que ens arribarem fins a la bella Font del Retaule, de refrescant aigua canalitzada a partir de diversos bassis, troncs buidats per transportar l'aigua.

Passada la Font del Retaule ens retrobarem amb la pista barrada al trànsit que havíen deixat a l'aparcament per on progressarem entre el singular paisatge de la Fageda del Retaule, el bosc europeu més meridional d'aquest tipus d'arbre. La sorpresa principal, però, ens espera en un entrant de la pista on trobarem l'excepcional Faig Pare, un monumental arbre de dimensions considerables i arrels exteriors recargolades situat en un indret gairebé fantasmagòric.

Retornant a la pista, deixarem la pista principal més amunt per desviar-nos a l'esquerra, per un ramal que travessa el llit del barranc del Retaule i remunta cap al parcialment reconstruït Mas de Pataques, en un paratge pla amb excel·lents vistes de tot l'entorn, sobretot del barranc de la Fou.

Seguint camí amunt entre bosc ens desviarem, passada una clariana, per un corriol a l'esquerra que a la zona de les Vallacaneres Altes surt al petit refugi lliure del del Mas del Frare (dissortadament força malmès).

A partir del refugi seguirem un tram de GR-7 que progressa per sobre del profund barranc de Capatx fins a una cruïlla en què haurem d'estar atents a una fita a l'esquerra que, per un corriol, ens portarà cap al barranc de la Carrasca, on davallarem per una pista en què trobarem la font de la Carrasca i, per sobre d'ella, la monumental Carrasca Grossa de Vallcanera.

Continuant per la pista del Barranc de la Carrasca desembocarem a a la pista de les Vallacaneres per seguir després per la de la Fou, entre una frondosa vegetació i extenses panoràmiques dels barrancs del Retaule i de la Fou i de l'escarpat relleu que els envolta.

En arribar finalment a l'aparcament haurem completat els gairebé 14 km i poc més de 600 metres d'una interessant i molt recomanable pel sempre sorprenent Massís del Port.

FALTA REPORTATGE FOTOGRÀFICPENDENT DESCRIPCIÓ I REPORTATGE FOTOGRÀFIC
Waypoint

Aparcament

Waypoint

Desviació (Collet de l'Herba Sana)

Waypoint

Desviació

Waypoint

Pi Gros

Waypoint

Font del Retaule

Waypoint

Pista

Waypoint

Fageda del Retaule

Waypoint

Faig Pare

Waypoint

Cruïlla pistes (esq)

Waypoint

Bassa

Waypoint

Drecera

Waypoint

Barranc del Retaule

Waypoint

Mas de Pataques

Waypoint

Pal indicador

Waypoint

Clariana

Waypoint

Desviació (esq)

Waypoint

Refugi Mas del Frare

Waypoint

Caseta

Waypoint

Barranc de Capatx

Waypoint

Panoràmica Barranc de Capatx

Waypoint

Panoràmica

Waypoint

Deixem GR-7 (esq)

Waypoint

Ruïnes Casetes de Capgròs

Waypoint

Dreta

Waypoint

Bassa de l'Espinal

Waypoint

Barranc de la Carrasca

Waypoint

Faig monumental

Waypoint

Font de la Carrasca

Waypoint

Bassis

Waypoint

Carrasca Grossa de la Vallcanera

Waypoint

Cruïlla pistes (esq)

Waypoint

Barranc de la Carrasca

Waypoint

Cruïlla pistes (dr)

Waypoint

Barranc del Retaule

Waypoint

Teix espectacular

Waypoint

Panoràmica barrancs

Waypoint

Tanca

Commenti

    Puoi o a questo percorso