Tempo  2 ore 22 minuti

Coordinate 1085

Caricato 10 ottobre 2016

Registrato settembre 2016

-
-
69 m
-6 m
0
1,5
3,0
6,04 km

Visualizzato 1081 volte, scaricato 26 volte

vicino a Les Rotes, Valencia (España)

Wandelingetje vanaf de camping Los Piños naar Cueva of Cova Tallada.
Deze wandeling is niet geheel ongevaarlijk, maar desondanks toch de moeite waard.
Zodra we van het asfalt afgaan zien we een bord met de waarschuwing dat het niet aan te raden is dit pad te volgen vanwege het gevaar van naar beneden vallen. Wanneer je een beetje oplet en goed schoeisel aanhebt is het niet gevaarlijk.
Dat er regelmatig mensen met de heli gerepatrieerd moeten worden is meer te danken aan onachtzaamheid, ik heb onderweg allerlei schoeisel gezien waaronder badslippers (teenslippers), dus dat is er om vragen.
Ondanks al deze woorden is het toch zeer de moeite waard om dit te doen, natturlijk met beleid.
Zorg voor goed schoeisel en neem zwemkleding en waterschoenen mee, want de groet is eigenlijk niet zonder natte voeten te bezichtigen.

De grotten zijn spectaculair, ze zijn ongeveer 75 mtr breed en 15 mtr hoog met 5 grote ingangen en gelegen in get reservaat Marina Cabo de San Antonio.
De grotten zijn ontstaan door het jarenlang onttrekken van zand en zandsteen voor de bouw van onder andere het kasteel van Denia.
Het water in de grotten wordt van buiten aangevoerd en is erg koud omdat hier nooit zon komt, met zijn intens blauwe en heldere water een ideale plek om te snorkelen, dus niet vergeten mee te nemen. Voor een van de ingangen is een kunstmatig eilandje waar vanaf je prima de grotten via het water kunt bezoeken en ook nog kunt zonnebaden.
Om op het eilandje te komen heb je wel beschikken oven waterschoenen, of harde voetzolen omdat je een stukje door het water naar het eilandje met lopen.
Campeggio

Camping Los Pinos Denia

Camping Los Pinos Camino La Racona, 16 Las Rotas, 03700 Dénia Phone : + 34 965 78 26 98 Email : lospinosdenia@gmail.com
Grotta

Cueva Tallada

De grotten zijn spectaculair, ze zijn ongeveer 75 mtr breed en 15 mtr hoog met 5 grote ingangen en gelegen in get reservaat Marina Cabo de San Antonio. De grotten zijn ontstaan door het jarenlang onttrekken van zand en zandsteen voor de bouw van onder andere het kasteel van Denia. Het water in de grotten wordt van buiten aangevoerd en is erg koud omdat hier nooit zon komt, met zijn intens blauwe en heldere water een ideale plek om te snorkelen, dus niet vergeten mee te nemen. Voor een van de ingangen is een kunstmatig eilandje waar vanaf je prima de grotten via het water kunt bezoeken en ook nog kunt zonnebaden. Om op het eilandje te komen heb je wel beschikken oven waterschoenen, of harde voetzolen omdat je een stukje door het water naar het eilandje met lopen.
Foto

Eilandje

Eilandje voor de kust waarvandaan je prima de grotten kunt bezoeken in zwemkleding.
Foto

Ketting

Sommige stukken van de trail zijn voorzien van klim hulpmiddelen.
Rischio

Redding

Zoals je ziet gaat er wel eens wat mis met mensen die niet nadenken, een been of enkel is zomaar gebroken., tijden de keren dat ik hier in de buurt was heb ik meerder keren gezien dat de heli in aktie moest komen.
Approvvigionamento

Restaurant Mena

Restaurante Mena Carretera Las Rotas, Km 5 03700 Dénia Alicante Spanje +34 965 78 09 43 Open tot 23:30 restaurantemena.es
Foto

Trap

Via deze aangelegde trap is het mogelijk om beneden te komen.
Panorama

Uitzicht

Langs de kust mooie uitzichten
Panorama

Uitzicht op Cabo

In de verte kun je de Cabo de San Antonia zien liggen.

Commenti

    Puoi o a questo percorso