Tempo in movimento  57 minuti

Tempo  un'ora 55 minuti

Coordinate 746

Caricato 8 maggio 2018

Recorded maggio 2018

-
-
300 m
256 m
0
1,2
2,4
4,77 km

Visto 303 volte, scaricato 12 volte

vicino Linz, Upper Austria (Austria)El mes de maig ha vestit de primavera la ciutat de Linz (Àustria). Un bell indret que, si et ve de pas, cal gaudir i admirar. Aprofito unes hores lliures de sessions de treball per fer un vol pel centre històric d'aquesta bella ciutat nord enllà.
El mes de maig ha vestit de primavera la ciutat de Linz (Àustria). Un bell indret que, si et ve de pas, cal gaudir i admirar. Aprofito unes hores lliures de sessions de treball per fer un vol pel centre històric d'aquesta bella ciutat nord enllà.
Encara que el GPS no ho marqui així aquesta ruta pel centre històric és, de facto, un tresc circular agradable i de bon fer; només cal disposar d'un parell d'hores. I, si es disposa de més temps, un es pot entretenir a gaudir del pas del temps amb més calma.


Linz, Àustria
Linz és la tercera ciutat més gran d'Àustria, després de Viena i Graz. És la capital de l'estat d'Alta Àustria (Oberösterreich). Situada a uns 30 km al sud de la frontera amb la República Txeca. Fundada com a campament romà, mai no ha tingut gran rellevància de capitalitat. Hitler la considerava la seva ciutat natal (no cert) i la volia convertir en la capitalitat de la cultura i la seva residència futura.

Ruta circular
Tot i iniciar la ruta pel Linz històric passat el pont dels Nibelungs (Nou Ajuntament) i finalitzar a la plaça de la ciutat (Hauptplatz) es pot considerar circular. No ofereix cap complicació i es pot fer en dues hores. Tanmateix un hi pot dedicar més temps si decideix contemplar els diversos punts d'interès amb més detenció.

Inici de ruta
Passat el pont dels Nibelungs (des de Hauptplatz), a la plaça del nou ajuntament (Rathaus).

Final de ruta
Plaça de la ciutat (Hauptplatz). Un lloc per fer-hi una aturada en una de les terrasses i contemplar el pas del temps i de la gent.

Condicions climàtiques
Dia de ple sol. Temperatura agradable, primaveral.


Llocs d'interès - Per ordre de recorregut
Ajuntament de Linz (el nou ajuntament, Rathaus)
El Danubi
Arx Electronica Center
Hauptplatz (antigament la plaça del mercat)
Monument a la Trinitat
Ajuntament vell de Linz
Església de St. Ignasi (antiga catedral de Linz)
Església de les Ursulines
La nova catedral (neoclàssic)
El bisbat (Bischofshof)
Landhaus (Seu del govern d'Alta Àustria)
Mozarthaus (on Mozart va crear la Simfonia de Linz en un tres i no res)
Església de St. Martí (diuen que és la més antiga de Linz, però sembla que no és veritat)
El Castell de Linz i el Museu d'Història de la ciutat
El nou ajuntament de Linz (Rathaus) es troba al costat del Danubi, a un extrem del pont dels Nibelungs (Nibelungenbrücke). Va ser inaugurat l'any 1985. Una construcció certament singular.
Panoràmica del Castell de Linz des del nou ajuntament. El castell era un monestir durant l'Edat Mijtnana.
El pont de Nibelungen és avui un símbol del progrés econòmic i cultural de Linz durant l'època nazi. En la seva construcció es va fer servir granit del camp de concentració de Mauthausen.
És un centre de les arts electròniques, amb un "museu del futur". A les nits ofereix un punt lluminós sobre el Danubi i la ciutat.
Es podria pensar o dir que es tracta d'un monestir-castell. L'edifici presideix la ciutat i el Danubi.
El Danubi representa la línia vital de la ciutat.
Pöstlingberg és un pujol de 539 metres d'alçada. Ofereix una visió panoràmica de la ciutat extraordinària. Altament recomanable. Es pot fer a peu en ruta circular des del pont Nibelungen.
La plaça de la ciutat on passa quasi de tot: passavolants que fan performances, tramvies que van i venen, gent que contempla el gran teatre de la vida acomodats a les terrasses dels bars. Un lloc per quedar-s'hi una estona i contemplar el monument-columna a la Trinitat (Dreifaltigkeitssäule), el vell ajuntament i -com no- la gent que va i ve.
La Columna de la Trinitat (1723) és el monument que presideix la plaça. Columna tallada en marbre, dedicada a la Santíssima Trinitat pels gremis, l'emperador i la ciutat en general per l'alliberament de la guerra (1704), del foc (1712) i de la pesta (1713).
Des d'aquest petit balcó de l'ajuntament, , l'any 1938, Hitler va pronunciar el seu discurs d'unió d'Àustria a l'Alemania nazi.
Un hotel amb encant, situat al rovell de l'ou.
Aquesta és la plaça, centre històric, de Linz. Aquí passa tot.
Església dels jesuites d'estil barroc (s. XVII). La trona és digna d'admiració. Va ser la catedral de Linz fins 1909.
Aquesta esglèsia és també d'estil barroc; no tan vistós com la dels jesuites, però val la pena entrar-hi i reflexionar per uns moments sobre temps passats.
Un carrer aparentment irrellevant, però amb unes tendes amb mostres de l'artesania local.
Mariendom, la nova catedral de Linz, d'estil neoclàssic, és la més gran d'Àustria. No la més alta, però. Hi caben 20.000 persones assegudes. La seva construcció es va iniciar durant la segona mitad del s.XIX. Els vitralls són d'admirar.
La seu del bisbe de Linz. Inicialment en aquest edifici hi havia el tribunal de representació dels abads de l'abadia de Kremsmünster.
Aquest edifici va representar el centre neuràlgic de la vida comercial i cultural de Linz i els seus voltants a partir del s. XVI. Avui en dia és la la seu del govern de l'Alta Àustria.
Mozart va residir en aquest edifici el novembre de 1783. En tan sols 3 dies fa crear la Simfonia de Linz.
Alguns diuen que aquesta petita església és la més antiga de Linz.
El lloc que ocupa ara el castell de Linz va ser un monestir durant l'Edat Mitjana. El castell data del s. XIII. Val la pena visitar el museu històric del castell; una bona introducció a la història de la ciutat.

Commenti

    You can or this trail