Tempo  un'ora 16 minuti

Coordinate 490

Caricato 25 gennaio 2015

Recorded gennaio 2015

-
-
39 m
23 m
0
1,2
2,5
4,99 km

Visto 1177 volte, scaricato 1 volte

vicino Papenhoven, Limburg (Nederland)

Leuke korte wandeling langs de Kingbeek en de Maas bij Papenhoven. Over niet al te lange tijd zal het niet meer mogelijk zijn deze wandeling te maken als het consortium Grensmaas hier de boel gaat verbouwen tussen 2015 en 2024 (http://www.grensmaas.nl/locaties/koeweide/).
Je start de wandeling net buiten Papenhoven waar je met de auto niet verder mag. Je volgt de Kingbeek stroomafwaarts over een asfaltweggetje. Na 500 meter ga je rechts langs een bosschage waar de Kingbeek door meandert (zie waypoint) over een onverharde weg tot het einde en weer terug. Ik zag hier een witgatje alarmeren. Terug volg je het asfaltweggetje tot de rivierdijk (zie waypoint), waarachter het gebied de Koeweide ligt. Je volgt een onverharde weg tot aan de Maas en terug en volgt dan de rivierdijk, eerst over een smal halfverhard paadje tot je bij een asfaltweggetje komt. Deze volg je verder en de Maas verschijnt aan je rechterhand. Je loopt langs een steiger (zie waypoint), en een paar honderd meter verder ga je links een asfaltweggetje in terug naar het beginpunt.
Geen horeca onderweg.
Je loopt hier een stukje langs een bosje, waar de Kingbeek door meandert. Een witgatje vloog diverse keren alarmerend op toen ik hier liep. De weg is doodlopend en je loopt hetzelfde stukje terug.
Dit gebied heet Koeweide. Je loopt van de rivierdijk over een onverhard pad naar de Maas. Je kunt hier nog een stukje langs de Maas verder naar het westen lopen. Je loopt dezelfde weg terug. Deze weg verdwijnt in het Grensmaas project.
Je loopt terug richting Papenhoven over het rivierdijkje. Eerst is het een smal versleten fietspaadje, en daarna wordt het een smalle asfaltweg.
Er ligt een stalen steiger hier, niet betreedbaar.

Commenti

    You can or this trail