Tempo  2 ore 8 minuti

Coordinate 472

Caricato 12 settembre 2016

Recorded settembre 2016

-
-
218 m
101 m
0
1,3
2,5
5,0 km

Visto 1071 volte, scaricato 19 volte

vicino Nou Barris, Catalunya (España)

Recorregut circular partint de la Biblioteca Canyelles (Barcelona): Biblioteca - Font de Canyelles - Font de Sta. Eulàlia – Coll de la Ventosa - Hospital de St. Llàtzer - Can Masdeu - C.E. Canyelles - Can Sant Genís - Biblioteca
fotografia

Biblioteca Canyelles

Inaugurada el 1994, ocupa un espai de més de 450m2 distribuïts en tres plantes ubicades en un espai de nova creació, resultant de la unió -mitjançant un túnel suspès- dels porxos de dos blocs d’habitatges veïns, corresponents als números 32 i 34 de la Ronda de la Guineueta Vella.
fotografia

Barri Canyelles

Construït el 1974, té una població de 6.946 habitants (padró 2015) distribuïda en 0,8 km2. El centre del barri és el Parc Josep M. Serra i Martí que, inaugurat l’any 1998, allotja la Font Màgica, amb un espectacle d’aigua, llum i so especialment dissenyat per a ella.
fotografia

Font Canyelles

Amb més de mil anys d’existència, les seves aigües van adquirir força fama a finals del s. XIX, fins i tot alguns creien que protegien a qui les bevia.
fotografia

Barri Canyelles i Barcelona

Canyelles, construït l’any 1974, és el darrer polígon d’habitatges edificat al Districte de Nou Barris durant l’etapa predemocràtica. L’integren grans blocs de pisos, construïts a partir de mòduls prefabricats i està ubicat a la falda de la muntanya de Collserola, al Nord de la ciutat.
fotografia

Barri i Ciutat

Amb una mancança gairebé total d’infraestructures i serveis en els seus inicis, durant els darrers anys Canyelles ha experimentat una important millora urbana, gràcies a l’obertura de les rondes (1991), l’arribada de la línia 3 del metro (1995), la construcció de diversos aparcaments (2005) i moltes altres intervencions urbanístiques.
fotografia

Barcelona

Les millores d’infraestructures i serveis dels darrers anys han fet que Canyelles esdevingui un dels barris amb més projecció del districte, en sintonia i sentiment de pertinença respecte a la resta de la ciutat.
fotografia

Font de Santa Eulàlia

És una de les fonts més properes al nucli urbà de la ciutat: consta d'una caseta de maó vermell d'on surt un tub que mana un rajolí d’aigua, i està envoltada d’una zona de descans amb arbres d’ombra, taules i bancs.
fotografia

Coll de la Ventosa

En el punt més elevat el nostre recorregut, i abans d’encarar la baixada del Camí de Sant Llàtzer veurem, si tombem la vista a la dreta, un dels turons de menys alçada de l’àrea metropolitana de Barcelona, travessat pel Passeig de les Aigües, al llindar del límit municipal.
fotografia

Hospital de Sant Llàtzer

Construït de forma intermitent entre els anys 1931-1950 per albergar els malalts de lepra de Can Masdeu, el seu destí definitiu -el 1953- va ser, no obstant, com a sanatori per a nens amb tuberculosi. Va tancar el 1973, moment des del qual està desocupat.
fotografia

Masia Can Masdeu

Construïda el s. XVII sobre unes runes romanes, a començaments del s. XX va ser un convent i, seguidament, hospital de leprosos, tancant-se i abandonant-se definitivament a finals dels anys quaranta. A principis del s. XXI la masia va ser ocupada, i des de llavors funciona com a espai social autogestionat.
fotografia

Hospital de Sant Llàtzer i Masia de Can Masdeu

Encara que construïts en èpoques molt diferents i pensats per a usos diversos, hospital i masia han estat sempre molt relacionats: en primer lloc, per la seva proximitat i, en segon lloc perquè en ambdós edificis s’han dut a terme, en algun moment, tasques sanitàries.
fotografia

C.E. Canyelles

Hereu de l'Agrupación Deportiva Canyelles fundada el 1971 en plena construcció de l’actual barri a instàncies de la llavors presidenta de l’Associació de Veïns, M. Àngels Rivas, i del que seria el primer entrenador, el veí Manuel González, la idea inicial de que els nens del barri practiquessin esport va anar creixent fins que el 1982, el C.E. Canyelles va aconseguir el seu propi camp, amb una millora de d’espais i serveis en els darrers dos anys.
fotografia

Masia Can Sant Genís

Documentada des de finals del s. XIV, la masia es troba dins el recinte Stauros: amb diversos noms i usos al llarg de la seva història, fonamentalment com a explotació agrària i ramadera, hospital i col•legi, a principis del s. XX va ser cedida per la seva propietària a l‘Hospital de St. Pau i de la Sta. Creu. Actualment es troba dins el catàleg de ‘Béns d’Interès Urbanístic’ (nivell B), qualificació que la protegeix de l’enderrocament.
fotografia

Biblioteca Canyelles

Igual que ha passat amb el barri, la biblioteca també ha canviat molt en els darrers anys, fonamentalment gràcies a la redistribució d’espais i incorporació de nous serveis com: accés públic a Internet (2001), Centre d’Interès en Ciències Forenses i Criminologia (2002), Secció d’Audiovisuals (2003), Espai de Petits lectors, Racó de Mares i Pares, Accés Wi-Fi (2007); pàgina web (2009); Internet i +, Espais per a exposicions perimetrals (2012); Fons especials: Lletra de pal i lletra lligada, Autoaprenentatge d’idiomes (2012); Butlletí electrònic, accés online a l’arxiu digital Fotografies de Canyelles (2014)...

Commenti

    You can or this trail