Tempo  5 ore 7 minuti

Coordinate 1283

Caricato 30 dicembre 2011

Registrato ottobre 2011

-
-
300 m
49 m
0
3,8
7,5
15,06 km

Visualizzato 3592 volte, scaricato 75 volte

vicino a Horta, Catalunya (España)

L’excursió comença a l’estació de metro de Mundet, puja fins al Forat del Vent, visita vàries fonts de la vessant nord de la serra, torna al Passeig de les Aigües, segueix fins a Ciutat Meridiana i acaba a l’estació de metro de Torre Baró.
El recorregut és d’uns 15 km i es visiten 9 fonts.
Fontana

038 - Font Nova de Can Catà

Aquesta font i els altres elements construïts al voltant, formen un conjunt d’una bellesa notable. El frontal de la font està integrat en una paret molt gran on en destaquen una postada per posar-hi una estatua i el tub que és de grans dimensions. La pica és molt gran: té forma semicircular i uns supports per recolzar els peus. Està situada en un entorn espectacular on cal destacar els enormes pins i catanyers.
Fontana

039 - Font del Rossinyol

Construcció senzilla formada per un frontal de pedra recobert de molsa d’on surt un tub de ferro que raja a un toll que fa de bassa. Està molt amagada, en una zona humida i rodejada d’una vegetació exhuberant.
Fontana

041 - Font de la Marquesa, de Can Gras o de la Senyora

Construcció formada per una paret d’obra de pedra vista que aguanta el marge amb un banc ampli per asseure-s’hi a un costat del qual hi ha el frontal de la font rematat per un arc de volta. Tub metàl•lic d’on brolla aigua abundant a la bassa. Situada en un entorn amb bancs i ombra.
Fontana

043 - Font de Can Lloses

Construcció original de formes molt senzilles. La base és empedrada i tan el frontal com els dos laterals són de pedra tallada i col.locada en fileres. El tub és de ferro. Ha estat recuperada durant 2009 i presenta molt bon aspecte. Està situada en una gran esplanada ombrejada per arbres grans com castanyers, roures i garrofers.
Fontana

044 - Font de Can Ferrer o Vella

Construcció molt senzilla i petita formada per una pica a un costat de la qual hi goteja el tub, que és de plàstic. Està situada al camí de gran recorregut GR-92.
Fontana

045 - Font del Ferro

Paret frontal molt gran, feta de totxo vist. A la part central inferior surt un relleu circular que és on hi ha la font. A cada costat també hi surten uns relleus que serveixen de bancs per asseure-s’hi. No hi ha tub i sembla que ha estat arrencat. Al seu lloc ha quedat un forat un hi ha el tub aguantat per pedres. Està situada prop de la llera del torrent on tota la zona està molt emboscada i és difícil de trobar. A pocs metres i a la llera del torrent hi ha la font de Tapioles (Font número 205).
Fontana

046 - Font de la Muguera

El frontal de la font queda protegit dins un arc de volta ambdós integrats a una gran paret molt antiga. Del frontal en surt un tub de ferro que dóna un bon raig. De la pica que està al nivell del terra, en surt una canaleta que porta l’aigua a l’altre costat de la pista fin al torrent. Està situada en una gran explanada. Al planell que hi ha per sobre de la font hi ha unes taules i bancs.
Fontana

163 - Font de les Heures

La poca construcció que en queda està a la mateixa llera del torrent. Es veu un tub de color groc mig colgat que baixa per la llera i queda encastat amb ciment a una roca d’on surt un tub de plàstic blau que fa de font. Està situada a prop del camí de gran recorregut GR-92.
Fontana

205 - Font Tapioles

Construcció molt senzilla formada per una paret de pedra encastada al marge d'on surt el tub. Està situada a la llera del torrent d'en Tapioles i molt a prop de la font del Ferro (font número 45).

Commenti

    Puoi o a questo percorso