Tempo  4 ore 10 minuti

Coordinate 1715

Caricato 31 dicembre 2011

Registrato settembre 2009

 • Valutazione

   
 • Informazioni

   
 • Facile da seguire

   
 • Paesaggio

   
-
-
395 m
13 m
0
4,6
9,1
18,23 km

Visualizzato 3335 volte, scaricato 76 volte

vicino a Sant Feliu de Llobregat, Catalunya (España)

L’excursió comença a l’estació de Renfe de Sant Feliu de Llobregat, puja pel torrent de Can
Ferriol fins a Santa Creu d’Olorda i el Turó d’En Serra. Segueix per la carena pel Turó de la
Banya i el Turó d’En Xai i baixa pel torrent Fondo i la Rierada fins a l’estació de Renfe de
Molins de Rei.
El recorregut és d’uns 18 km i es visiten 10 fonts.
Fontana

011 - Font de l'Espinegar

Està situada dins d’una caseta moltes vegades tota camuflada per la vegetació. A l’interior hi ha un dipòsit tapat d’on surten dos tubs que han estat trencats i no ragen. Tota la construcció és de totxo amb les parts exteriors arrebossades. Està situada a uns 10 metres de la llera del riu, sota d'un plàtan molt gran.
Fontana

007 - Font del Jan

Ha estat traslladada i reconstruïda. La paret frontal i la bassa són de totxo, tres dels quals estan pintats de groc. A vegades raja, encara que no té tub. Està situada al costat dret de la llera de la Rierada, entre Can Planes i Can Rabella. L’aigua d’aquesta font ve canalitzada per dins l’hort, des de la mina de la font de la Granota. (Veure la font 243, font de la Granota).
Fontana

013 - Font del Torrent Fondo

Petita construcció amb el frontal enfonsat al marge i la bassa a la llera del torrent. El tub està trencat. No raja.
Fontana

180 - Mina de la Cascada

Mina de dimensions reduïdes que sembla una canonada que s'endinsa a la muntanya, per la qual aflora una gran quantitat d'aigua, segurament la més capdalosa de Collserola. Situada al costat del salt d'aigua de la Rierada.
Fontana

102 - Font de Can Ferriol

El tub està encastat a la placa de ciment que arrebossa una part del marge. Raja un filet d’aigua que va a la bassa i d’aquí, mitjançant una canonada va a un safareig proper. És troba fàcilment perquè està ben indicada.
Fontana

008 - Font de Can Rabella

Està situada a l’interior d’una propietat particular. Desaigua a un estany molt gran en forma de vuit, situat a prop del riu i d’uns grans plàtans.
Fontana

206 - Font d'en Nadal

Aquesta font ha desaparegut. La mina d’en Nadal portava l’aigua d’uns metres més amunt. L’any 1980 l’Ajuntament la va clausurar. Estava situada a la riera de la Salut, sota una alzina molt gran on hi ha el rètol de l’Ajuntament.
Fontana

211 - Font dels Calvets 2

Construcció molt original formada per un frontal integrat al marge d'on apareix el tub, que actualment és un tros de canya. La pica és gran, recoberta de rajoles grans i pel fons desguassa a una canaleta petita que conduïa l'aigua de sortida. Al costat hi ha un banc molt gran per asseure-s'hi. Uns metres més a munt hi ha una mina que s'endinsa a la muntanya i que està molt enrunada. Està amagada en mig de la vegetació.
Fontana

212 - Font de la Xeringa

La part visible de la font la formen un tub llarg de plàstic que condueix l’aigua de l’interior de la muntanya fins un dipòsit cilíndric que té una tapa de plàstic. De la part central del dipòsit en surt un altre tub que porta l’aigua muntanya avall. Està situada en una zona molt emboscada i de difícil accés.

1 commento

 • Foto di byte99

  byte99 3-feb-2013

  Ho seguito questo percorso  Vedi altro

  M'ha costat molt de seguir, variava molt respecte el meu GPS i anava per molts llocs que no eres massa camins.

  Amb aquest comentari per res del mon es preten criticar a l'autor.

Puoi o a questo percorso