-
-
352 m
324 m
0
0,1
0,2
0,42 km

Visualizzato 2110 volte, scaricato 17 volte

vicino a Baix Llobregat, Catalunya (España)

DESCRIPCIÓ:
La font està situada a la vessant nord del Turó de Vallcodina, en un indret ampli amb vegetació abundant. En destaca un roure de grans dimensions que es localitza a escassos metres per sobre la font. L'aigua surt d'un petit brollador entre les pedres (que formen part d'una estructura de pedra amorterada) i rellisca per elles. Al voltant hi ha pedres de grans dimensions que es poden fer servir com a bancs o taules.
Aquesta font està protegida pel Catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat.
El camí s’inicia al final del C/ Miquel Balada i Cervera. Seguireu la pista de terra fins a la primera bifurcació, on prendreu el camí de la dreta, una mica més estret. Passareu per sota la línia elèctrica de molt alta tensió. Passats uns 100 m des de la línia, trobareu una nova cruïlla. La font es troba a uns 20 m a pujant pel camí de la dreta.
HISTÒRIA:
La font de Socies estava envoltada, fa més d’un segle, per vinya. Possiblement arrel de la fil•loxera, aquest cultiu es va abandonar. De sempre, ha estat una font que ha rajat molt poca aigua, però de manera constant i de molt bona qualitat. Per això se’n deia que era “Font d’últim recurs”. Des dels anys 70, però, l’aigua no sempre surt de manera contínua.
parcheggio

Inici

Inici
Intersezione

Intersecció

Intersecció
Intersezione

Intersecció

Intersecció
fontana

Font de Socies

Font de Socies

Commenti

    Puoi o a questo percorso