Tempo  4 ore 44 minuti

Coordinate 994

Caricato 25 dicembre 2018

Registrato dicembre 2018

-
-
830 m
675 m
0
3,3
6,6
13,3 km

Visualizzato 434 volte, scaricato 39 volte

vicino a Espinelves, Catalunya (España)

Si et posiciones sobre " Veure més " (color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, podràs veure tot el àlbum de fotografies d'aquesta sortida...
Ruta feta amb els companys del equip dels hh.
Avui ens hem desplaçat fins Espinelves que és un municipi de la comarca d'Osona, dins la subcomarca de Les Guilleries, al límit amb la comarca de La Selva, però pertanyent a la província de Girona.
El poble d’Espinelves (752 m) és al centre de la vall, en un petit turó presidit pel notable temple parroquial. L’església de Sant Vicenç d’Espinelves, restaurada el 1965 i especialment el 1972 per la Diputació de Girona, és un dels monuments de l’art romànic més bells de la comarca, que ara hom pot admirar en tota la puresa de línies original. Aquesta església es troba dins l’antic terme del castell de Sant Llorenç que posteriorment canvià el nom pel de Meda, al lloc d’Espinelves. El castell de Sant Llorenç és documentat ja el 881 i el lloc d’Espinelves i l’església apareixen citats el 943.
Espinelves és el centre d’una comarca que ha transformat una bona part dels seus camps en una monocultura. En aquest sector de les Guilleries es conrea cada any la major part de la producció d’avets que es compren per Nadal a Catalunya, i també en altres mercats de l’estat i europeus. Actualment a Espinelves hi ha diversos planters de coníferes amb caràcter comercial entre els quals es destaquen el de Masjoan i el de Tortadès. Els vivers d’avets tenen tanta importància que fins i tot s’ha aconseguit un tipus d’avet autòcton. La Fira de l’Avet és un exemple de com un petit municipi pot quedar desbordat a conseqüència dels actes que s’hi fan, i és l’única que se celebra a Catalunya amb aquestes característiques.
Deixem el cotxe al aparcament del restaurant Els Avets on després de la caminada dinarem, situat rere l’església i al costat de la plaça reservada per els residents. Comencem a caminar i ho fem baixant pel carrer fins sortir gairebé del poble on es troba un primer aparcament i al costat una escala, que baixa fins a la carretera, on veiem un plafó de la recuperació del camí de Viladrau a Osor i un pal indicador. Seguim cap a Viladrau per la carretera fins a la riera d'Espinelves, on veiem l'entrada dels Vivers de Masjoan, amb els seus Arbres Monumentals (de tornada passarem just al costat de l’entrada)
Un cop creuat el pont de la riera d'Espinelves, deixem la carretera per seguir la pista de l'esquerra, que ens porta a travessar, per un pas soterrat, la C-25. Creuada la autovia, un altre pal indicador de Viladrau, el camí puja fins estar a la alçada de la carretera. Just en aquest punt tenim la opció de seguir pel camí ral (en aquest cas seguiríem recte un tram de camí paral·lel a la autovia) o passar pel sot de la Font Fresca (dreta). Aquesta es la opció que hem triat, un camí molt més abrupte i feréstec que el Camí Ral (antigament aquest, era l'única via de comunicació entre Espinelves i Viladrau amb prou amplada per poder passar-hi en carro).
El camí del Sot de la Font Fresca, fineix just a Can Feliu, una masia situada en la cruïlla del Camí Ral i el Sot de la Font Fresca. Hem arribat dalt del costerut camí que iniciàvem tot passat la C-25, ara seguim trescant per aquest Camí Ral, balissat amb petits pals indicatius fins arribar a un petit collet on es troba la cruïlla de Les Cases Noves de les Corts (Dreta) que obviem, seguint recte, ara camí avall, passem per les cases de MasMiquel i Casadevall i creuem la riera de les Corts. (ull, passat la riera s’ha de agafar un petit camí a la dreta. Nosaltres, confiats, seguírem caminant pel camí principal un bon tram fins que ens vàrem adonar, llavors no més ens val caldre travessar un petit rierol, pel dret, i tornar a la bona traça). El corriol puja fins la carretera d’accés a Viladrau i just al davant un camí ens deixa al cementiri, arribant així al pobre de Viladrau.
Fem un petit passeig per la vila, passant per la font de les Valls i ens acostem fins l’església de la Pietat on fem una parada per esmorzar dins el seu porxo, després la Plaça Major, passem per davant de l'ajuntament, l'església de Sant Martí, i sortim del poble baixant pel carrer Prat de l'Orella.
Un cop sortit del poble, ens acostem a la riera de Les Corts, que degut a les intenses pluges dels últims dies, el camí a sofert un esfondrament i hem tingut que buscar un camí alternatiu (curt), per salvar aquesta contrarietat. El camí segueix al costat de la riera i els seus meandres, tot dins un magnífic bosc de ribera envoltats de salzes blanc, oms, pollancres etc,etc.
Seguim el curs de la riera perdent alçada, fins travessar altra cop aquesta. Tenim al costat una barraca (pou?) situada just la llera de la riera. A partir d’aquest punt el camí es comença a enfilar, primer suaument fins arribar a la casa de les Corts i després sense contemplacions fins assolir un collet envoltat d’avets. Ara canviem de vessant i de boscos, si a la pujada estàvem envoltats de roures, alzines i avets, a la baixada predominen els castanyers. La pista a estones, te força desnivell, perdent alçada ràpidament. Tenim una bona panoràmica de Espinelves i els turons que l’envolten, des del camí i sota nostra Can Riber i La Caseta, per on passem al costat, així arriben altra vegada a la carretera de accés a Espinelves (GIV-5441).
Seguim per la dreta aquesta carretera fins travessar, per segona vegada per sota, l’autovia C-25, arribant, altra cop al pont de la riera d’Espinelves, creuem el pont i entrem a la finca de Masjoan, (deixem la visita dels Arbres Monumentals per a una altra ocasió), continuant el camí fins Espinelves, que passa a tocar de les parets d'aquesta finca, seguint un tram de camí fins trobar un rètol que indica “Espinelves a peu”. Prenem aquest camí que primer baixa fins l’alçada d’un rierol que superem per un estret pont i tot seguit puja fins les primeres cases de Espinelves amb un sòl empedrat que ens recorda molt aquells trams de via romana que tantes vegades hem trepitjat.
Per acabar aquesta interesant ruta i seguint els nostre tarannà, no més ens cal fer un bon dinar, avui, al restaurant Els Avets (molt recomanable) avants de tornar a casa.
Salut i bones caminades!!

Vedi altro external

parcheggio

Aparcament restaurant Els Avets...Començament de ruta

Religinė architektūra

Església de Sant Vicenç

Waypoint

Espinelves

Waypoint

carretera d'entrada a Espinelves

Fiume

Riera d'Espinelves

Galleria

Pas sota la C-25

Intersezione

Cruïlla, gir a la dreta pel Sot de la Font Fresca

Waypoint

Can Feliu

Waypoint

Camí Ral

Passo di montagna

Collada, cruïlla Casa Nova

Waypoint

Masmiquel

Waypoint

Casadevall

Fiume

Riera de les Corts

Waypoint

Carretera GI-543

Waypoint

Cementiri de Viladrau

Waypoint

Viladrau

fontana

Font de les Valls

Religinė architektūra

Església La Pietat

Parkas

Parc

Waypoint

Plaça Major

Religinė architektūra

Església de San Martí

Waypoint

c/ Prat de l'Orella

Fiume

Riera de les Corts

Waypoint

Les Corts

albero

Bosc de les Corts

Passo di montagna

Collet

Waypoint

La Caseta i Can Riber

Galleria

Pas soterrat de la C-25

Waypoint

MasJoan

Intersezione

Corriol, dreta

Ponte

Pont

Approvvigionamento

Final de ruta i dinar

Commenti

    Puoi o a questo percorso