Tempo  5 ore 6 minuti

Coordinate 1148

Caricato 10 febbraio 2020

Registrato dicembre 2019

-
-
1.072 m
901 m
0
2,6
5,2
10,42 km

Visualizzato 280 volte, scaricato 3 volte

vicino a Bagà, Catalunya (España)

Ruta amb molts atractius per fer la. No massa llarga ni amb massa desnivell. Es pot deixar el cotxe al parking de l Escola de Natura la Salla, Can Cerdanyola. Pasat el pont que hi ha tot seguit, podem anar a dreta o esquerra. Si anem a la dreta. seguirem el curs del Bastareny fins el seu neixement. A la dreta, arrivarem fins a la cua de Cavall, seguint el Camí dels Empedrats, antiga ruta que unia el Bergueda i la Cerdanya.
Tombo a la dreta i segueixo el Bastareny per una pista gelada i amb bastant de fret. Seguint la pista durant poc mes de 4 kms, s arriba al salt de Murcurols, salt espectacular que baixa ple d aigua. Aquest es el punt mes llunyà per aquest costat de la ruta. Desfent cami, tornem al pont on es troba la cascada del Dou del Bastareny, salt d aigua de no massa alçada, però espectacular de veure amb les seves tres llengûes d aigua i la forá del cabdal d aigua que cau. Podem seguir per un corriol habilitat al costat i pujar per darrera la cascada fins arribar a l Adou del Bastareny, on neix el riu, brota de sota la muntanya, configurant un lloc unic. Desprès de gaudir d aquest entorn, seguim desfent camí fins a Cal Cerdanyola, tot i que ens podem aturar pel camí i baixar fins el bullidor de Sant Esteve, indret estret per on pasa el Bastareny ja amb un cabdal d aigua important.
Ja a Cal Cerdanyola, es comença el cami dels empedrats, antiga ruta per pasar del Berguedà a la Cerdanya....despres pendre conciencia de la dificultat per pasar d una comarca a altre. Es va seguint en tot moment el Torrent de la Font del Faig, on veiem els salts i gorgs que va deixant pel cami, fins que arribem a un pas / pont per sobre el riu, on s ha de seguir cap a l esquerra on tornem a trobar el camí, i on tot seguit es troba el senyal que desvia cap el Bullidor de la Llet. Seguim el camí per anar fins a la Cua de Cavall, objectiu mes llunuà per aquesta banda del camí pel dia d avui. En aquest ultim tram, trobem un troç del camí dels Empedrats tal i com era. A partir d aqui, seguim a través del riu, saltant de roca en roca, amb alguna remullada inclosa, fins arribar a la cua de Cavall, un altre salt d aigua imponent. Si el rodejem per la dreta podem pujar fins dalt del salt i veurem que darrera el salt, hi han mes salts d aigua i gorgs, es una temptació seguir el camí i descobrir que mes hi ha al darrera, però per avui el temps no dona per mes, queda pendent per altre dia fer la ruta sencera, de forma circular, entrar pel Bastareny i tornar pel camí dels Empedrats, desprès de seguir el clot de Vimboca.
Desfent el camí, ens desviem, ara si, per anar al bullidor de la Llet, un altre indret que no ens podem perdre. Ens trobem en primer moment el baixant per un cau tota l aigua, amb un cabdal important qui imposa, si pujem fins el principi d aquest baixant, no arriba a 200 metres de cami, trobem el Bullidor de la Llet, on brota tota aquest aigua de les parets de la muntanya.
De tornada al camí, seguim ja fins a Cal Cerdanyola on donem per acabada la ruta d avui.
Com he dit, ruta curta, amb no massa desnivell i molt accesible. El primer tram, seguint el Bastareny, tot ell per pista, tot i que avui, totalment glaçada. El segon tram, el del cami dels Empedrats, per un corriol i sense glaçar.
Panorama

Gisclareny

Parcheggio

Escola Natura

Cascata

Salt Murcurols

Cascata

Cascada Dou Bastareny

Fiume

Adou de Bastareny

Fiume

Bullidor Sant Esteve

Rovine

Cami Empedrats

Cascata

Cua de Cavall

Fiume

Cascadas seguidas

Fiume

Mirador

Cascata

Bullidor de la Llet

Commenti

    Puoi o a questo percorso