-
-
14 m
13 m
0
1,9
3,9
7,78 km

Visto 31 volte, scaricato 3 volte

vicino Zuidveld, Drenthe (Nederland)

Recreatie, houtwinning en natuur gaan in de bossen van Drenthe rondom Westerbork hand in hand. Soms wijken de bomen ineens uiteen en stuit je onverwacht op een open veld of een mysterieus meer. Bijzondere bewoners van de bossen zijn dassen, die hun voedsel zoeken in natte beekdalen, maar hun burchten op droge plekken bouwen. Dassen komen veel voor in Drenthe, maar hou ook je ogen open voor meer bijzondere dieren. Zoek je weg tussen de sparren en lariksen van boswachterij Hooghalen, dat vooral bekend is door het voormalige kamp Westerbork, dat diep in het bos ligt. Ruim 800 baardvleermuizen zijn de nieuwe bewoners van het kamp, ze houden hun winterslaap in de voormalige aardappelkelder van het kamp. Het is grootste vleermuizenkolonie van Nederland!
Vanaf Landgoed het Timmerholt, waar de route start, wandel je naar het Museum van Papierknipkunst. Het museum laat je veel originele nationale en internationale facetten van de papierknipkunst zien. Oorspronkelijk komt de snij- en knipkunst van papier uit China. Het oudste knipwerk dat je in het museum kunt bewonderen stamt uit 1750.

Leuk is ook om even naar het Hertenkamp van Westerbork te lopen. Hertjes, een pauw, een kalkoen, eenden, geiten, kippetjes en ganzen kuieren hier op hun gemak rond. De dieren zijn gewend aan mensen, die er regelmatig een kijkje komen nemen.

Bij Landgoed het Timmerholt kun je gratis de auto parkeren. Ben je op zoek naar meer dan een wandeling, dan kunnen gasten van het gezellige vakantiepark ook naar hartenlust zwemmen, kanoën en waterfietsen in het privémeer. In de winter kun je misschien de ijzers wel onderbinden en een rondje over het meer schaatsen!

Commenti

    You can or this trail