Coordinate 1152

Caricato 28 ottobre 2018

Registrato ottobre 2018

 • Valutazione

   
 • Informazioni

   
 • Facile da seguire

   
 • Paesaggio

   
-
-
1.209 m
670 m
0
2,7
5,5
10,93 km

Visualizzato 6440 volte, scaricato 284 volte

vicino a Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Cims per la Llibertat. Santa Cecilia de Montserrat a Sant Jeroni. Dedicada al vicepresident del govern legítim de la Generalitat Oriol Junqueres. perquè surti aviat d’aquesta presó injusta.
Anada per la Canal de la Llum, camí que volta el Camell de Sant Jeroni, Camí dels Francesos i camí nou de Sant Jeroni que ve de Sant Joan (turístic).
Tornada, pel camí nou de Sant Jeroni, un petit tram del camí vell, flanqueig per la Tebaida i Serra de les Lluernes fins l’ermita de Sant Salvador, baixada al pla de Trinitats i camí de l’arrel fins Santa Cecília.
Per arribar a Santa Cecília de Montserrat, podem anar des de Monistrol, des de l’A2, agafant la C55 fins a Monistrol, la BP-1121 que va al Monestir de Montserrat i la BP-1103 fins Santa Cecília, o també des de l’A2 sortint pel Bruc, s’agafa la N-II2, la BP-1101 i la PB 1103 que va de Can Massana al Monestir.

Podem dividir la ruta en els següents trams:
De anada o de pujada.
Tram 1. Santa Cecília al Coll del Migdia per la Canal de la Font de la Llum.
Primer farem un tram curt de carretera fins unes escales a mà esquerra amb un indicador que diu Camí de l’Arrel.
Tot seguim veiem un altre indicador que posa Canal de Sant Jeroni. Nosaltres anirem a la dreta direcció Can Massana.
Pel camí anirem passant diferents torrents. Arribarem a un petit collet-mirador. Fantàstica vista dels Ecos.
Trobem un altre indicador que posa Canal de la Font de la Llum i agafarem el camí a mà esquerra en direcció al Portell del Migdia.
El camí puja dret fins a trobar el trencall que va a la Font de la Llum. Nosaltres agafarem a mà esquerra en direcció a la Canal.
Entrem de ple a la Canal i anem pujant per allà on veiem més accessible. A mig camí trobarem un tronc tombat al mig del sender i el passarem per sota.
El camí va fent giragonces, ara per la part esquerra de la canal, ara per la part dreta fins arribar al coll del Migdia, entre el Camell dels Ecos i la Talaia. Aquest coll és molt petit. Només hi ha un cartell que posa Santa Cecília . Canal de la Font de la Llum. I una fita feta amb quatre pedres. Un tronc tombat ens serveix de seient per descansar una mica.
Tram 2. Del Coll del Migdia a la connexió amb el Camí dels Francesos pel camí que flanqueja la Talaia i dona la volta al Camell de Sant Jeroni.
El camí baixa dret. Hem de voltar la Talaia baixant primer i després pujant. Trobem una fita i anem baixant uns 10 minuts fins que trobem unes marques i un pal indicador tombat, que ens indiquen que hem de agafar un sender a l’esquerra. Ara seguim el PRC-78.El camí torna a pujar per salvar les estribacions de la Talaia i, just passada, hi ha un petit canvi de vessant i el camí va flanquejant, en diversos passos de roca on podem veure unes bones vistes de la Canal del Migdia, els Plecs del Llibre, el Montgròs, La Roca Plana dels Llamps i la Salamandra. També, veiem en aquest tram, cabres salvatges.
Passem per un passadís arran de la roca del Gegant i anem flanquejant fins donar la volta al Camell de Sant Jeroni. Just passat el camell, empalmem amb el camí de la Bassal dels Gats o dels Francesos que ve de Vinya Nova.
Tram 3. Camí dels Francesos fins a trobar el Camí Nou de Sant Jeroni, que ve de Sant Joan (turístic).
El camí passa entre el Camell i l’Albarda Castellana i arriba a un collet amb vistes sobre la Canal del Migdia on tornem a veure, Els Plecs del Llibre, el Montgròs, la Roca Plana dels Llamps, la Salamandra, La Talaia i, allà baix, ben clar, el Camell de Sant Jeroni.
Seguim amunt fins a empalmar en el camí Nou de Sant Jeroni. Camí encimentat i amb escales que ve de Sant Joan, on hi arriba el funicular. Aquí veurem molts turistes que pugen i baixen al/del cim de Sant Jeroni.
Tram 4. Cami Nou fins el Cim de Sant Jeroni.
Primer trobem el Mirador de Mossen Cinto o paga la pena donar-hi un cop d’ull contemplant tanta bellesa i fer-hi un quantes fotos.
Després el camí, molt fressat, encimentat, amb escales i ple de turistes ens porta cap el cim de Sant Jeroni, que si fa bon dia, com nosaltres vam arreplegar, és un veritable espectacle per els ulls, perquè no només veiem totes les parets de Sant Jeroni, de l’Aeri, el Serrat dels Patriarques, Paret de Diables, l’edifici de les antenes (abans terminal superior de l’antic telefèric, que van treure per insegur),l’heliport, etc., sinó que també veiem, Monistrol, Santa Cecília, el Vallès, El Bages, Manresa, Sant Llorenç del Munt, El Montseny, Els Pirineus, Cadí, etc.
I a l’altra banda, La Tebaida, els Gorros, La Prenyada, etc. Un espectacle!
També fem el cim per a donar-li una forta abraçada simbòlica a l’Oriol Junqueres, Vice-President legítim de la Generalitat i de la Proclamada República Catalana, per que surti el més aviat possible d’aquesta injusta presó.
De baixada o de tornada.
Tram 5. Camí Nou de Sant Jeroni fins cruïlla en el camí vell que va pel Torrent de Santa Marta fins al Pla del Ocells i un tros molt curt d’aquest camí vell.
Costa de marxar, però cal fer-ho per que es fa tard i encara hem de fer molt de camí.Baixem pel camí turístic, fins la capella de Sant Jeroni, tancada i anem baixant còmodament. Trobem un pal indicador que ens senyala el camí a Collbató. Nosaltres seguim recte fins arribar el següent indicador i agafem un trencall a l’esquerra en direcció al Monestir pel Pla dels Ocells.
Uns metres més avall, trobem un altre indicador i just llavors agafem un sender que ens surt també per l’esquerra.
Tram 6. Flanqueig que passa pel costat del Cap de Mort, Balma del Cavall, Serra de les Lluernes, entra a la regió de La Tebaida i flanqueja per l’Elefant fins l’ermita de Sant Salvador.
.Anem seguint més o menys planejant i passant alguns passos de roca. Passem pel costat del Cap de Mort i trobem i, més endavant, trobem una bauma-barraca de pedres anomenada Balma del Cavall.
Una estona més endavant, arribem a l’anomenada Serra de les Lluernes per un camí que voreja la paret Nord on veiem vistes dels Flautats, davant, abaix, Monistrol i el Monestir de Sant Benet i a la nostra esquena, vistes del Cavall Bernat i Sant Jeroni amb les antenes. També es pot veure trossos del camí Nou de Sant Jeroni i els Gorros.
S’acaba el flanqueig i el camí puja fent un parell de ziga-zagues. Veiem allà mateix La Prenyada i una mica més avall s’intueix la Panxa del Bisbe. Pasem el trencall que puja cap el cim de l’Elefant, també anomenat Roca de Sant Salvador.
Nosaltres seguim flanquejant en direcció a l’ermita de Sant Salvador. Hem de passar un pas de roca una mica aeri, sobretot pel qui té vertigen, però sense gaire dificultat pels qui estan acostumats a anar per la muntanya. Aquí hi ha una bifurcació. Cap amunt anem a l’ermita-refugi de Sant Salvador i cap avall cap el Pla de Trinitats.
Primer anem a l’ermita de Sant Salvador. Paga la pena. Està penjada en el marge de la roca de l’Elefant. És un petit refugi que aprofita una balma. Entrem. La porta és oberta. Dins hi ha una taula on ha tres paquets de galetes i algunes engrunes de pa. També hi ha mistos per encendre el foc de la llar que hi ha al costat. També hi ha atuells per escalfar-hi aigua. El refugi és reduït però potser hi poden caber dormint a terra mitja dotzena de persones. Sortint del refugi a mà esquerra i penjat sobre el precipici hi ha una cisterna coberta que recull l’aigua de pluja. Més amunt hi ha una terrassa en unes runes on podia haver estat l’ ermita i l’hort. I a la paret un seients de pedra. Us deixo aquest interessant vídeo, anomenat La Ruta de Les Ermites, sobre aquest indret, que m’ha facilitat el company. És força interessant. Podeu veure’l aqui
Tram 7. Camí que baixa fort en giragonces, dona la volta a la Trumfa i va fins l’ermita i el pla de Trinitats.
L’ermita és un cul de sac i cal tornar a la roca aèria i baixar en molt de compte per allà, fins arribar al camí que baixa dret fent diverses giragonses. Passa entre la Xirimoia i la Trumfa, dona la volta a aquesta última, empalma en el camí que ve de Sant Benet, el PRC-19, i va cap a l’ermita de la Trinitat i el Pla de Trinitats.
Tram 8. Camí de la rel fins Santa Cecília.
Un cop al Pla de Trinitats, agafem el camí de la rel que va a Can Massana. El camí és llarg i passa per sota de la Paret Nord de Montserrat i per sota d’El Cavall Bernat, travessant la seva canal, sempre amb unes vistes fantàstiques.
Arribem a l’encreuament en la Canal del Pou del Gat que ens portaria al Camí dels Degotalls i una mica més enllà passem per davant de la Bauma dels Patriarques, a sota de la Paret del Serrat dels Patriarques.
Aquest camí va paral•lel a la carretera. Una estona més i ja trobem un altre pal indicador que ens assenyala la baixada cap al Monestir de Santa Cecília.

Comentari final. La excursió no sembla massa llarga. Són uns 10 kilòmetres, però està plena de pujades i baixades i el desnivell acumulat és considerabl. També hi ha llocs perdedors i passos de roca. Sobretot el de Sant Salvador és una mica aèri i no recomanable per la gent amb vertigen. Per tot això l’ he qualificada com a Moderada.
També us hagi de dir que vaig trobar aquesta excursió preciosa. Per tots els llocs on passa, molts d’ells poc coneguts. Pels paisatges, per la diferent perspectiva que ens dona aquest camí del massís de Montserrat, per la situació increïble del refugi-ermita de Sant Salvador. A mi m’ha agradat molt.
Us la recomano efusivament.
I com sempre, donar les gràcies aquest cop, a SabateGalofre per compartir i desitjar-vos a tots vosaltres que la gaudiu com nosaltres.
Salut i Visca la República Catalana!
Sito religioso

Inici i Final. Santa Cecília

Inici_i_Final._Santa_Cecília
Intersezione

Trencall carretera a canal font de la llum

Trencall_carretera_a_canal_font_de_la_llum
Intersezione

Dreta. Can massana

Dreta._Can_massana
Valico

Petit collet i mirador. Vistes dels Ecos

Petit_collet_i_mirador
Panorama

Vistes

Intersezione

Agafar esquerra. Portell del migdia

Agafar_esquerra._Portell_del_migdia
Intersezione

Agafar Esquerra. Dreta va a Font de la Llum

Agafar_Esquerra._Dreta_va_a_Font_de_la_Llum
Foto

Aspecte canal des d'aquí

Aspecte_canal_des_d'aquí
Albero

Tronc travessat

Tronc_travessat
Valico

Coll del migdia. Indicador

Coll_del_migdia._Indicador
Punto informativo

Fita. Anem baixant pel torrent

Anem_baixant_pel_torrent
Punto informativo

Seguir marques grogues-Baixem fins salvar estribació de la Talaia

Seguir_marques_grogues-Baixem_fins_salvar_estribació_de_la_Talaia
Intersezione

Compta. Desvio esquerra.Poste indicador caigut

Compta._Desvio_esquerra
Punto informativo

Salvada la Talaia começa a pujar

Salvada_la_Talaia_começa_a_pujar
Valico

Canvi vessant.La Talaia

Canvi_vessant.La_Talaia
Fauna

Cabres

Cabres
Rischio

Pas de roca i vistes.

Pas_de_roca_i_vistes_Plecs_del_llibre%2C_Rl_Montgrós%2C_La_Salamandra%2C_La_Roca_Plana_dels_LLamps%2C...(19%2C20%2C21)
Punto informativo

Passem arran de roca

Passem_arran_de_roca
Panorama

Vistes

Vistes
Sito religioso

Capella de Sant Jeroni

Capella_de_Sant_Jeroni
Panorama

Vistes

Vistes
Panorama

Donem la volta al Camell de Sant Jeroni. Vistes

Donem_la_volta_al_Camell_de_Sant_Jeroni._Vistes
Intersezione

Enllaç amb el camí dels francesos

Enllaç_amb_el_camí_dels_francesos
Valico

Coll i vistes

Coll_i_vistes
Intersezione

Enllaç amb el camí nou de sant Jeroni que ve del funicular de Sant Joan(camí turístic)

Enllaç_amb_el_camí_nou_de_sant_Jeroni_que_ve_del_funicular_de_Sant_Joan(camí_turístic)
Panorama

Mirador d'en Mossen Cinto Verdaguer

Mirador_d'en_Mossen_Cinto_Verdaguer
Vetta

Cim de Sant jeroni

Cim_de_Sant_jeroni
Punto informativo

Escales

Escales
Punto informativo

Trencall a Collbató. Seguim recte

Trencall_a_Collbató
Intersezione

Enllaç amb camí vell de Sant Jeroni pel pla del Ocells

Enllaç_amb_camí_vell_de_Sant_Jeroni_pel_pla_del_Ocells
Intersezione

Primer poste indicador. Agafar sender a l'esquerra

Primer_poste_indicador._Agafar_sender_a_l'esquerra
Rischio

Pas de roca

Pas_de_roca
Rischio

Pas roca

Pas_roca
Foto

El Cap de Mort

El_Cap_de_Mort
Rifugio non gestito

Balma del Cavall

Balma_del_Cavall
Punto informativo

Serra de les Lluernes.Vistas Flautats i Monistrol

Serra_de_les_Lluernes.Vistas_Flautats_i_Monistrol
Panorama

Vistes Monestir de Sant Benet i Sant Jeroni i el Cavall

Vistes_Sant_Benet_i_el_Cavall
Rifugio non gestito

Ermita de Sant Salvador a la paret de l'Elefant

Ermita_de_Sant_Salvador_a_la_paret_de_l'Elefant
Punto informativo

Anem amunt

Anem_amunt
Foto

La Prenyada

La_Prenyada
Rischio

Pas Aeri davant La Momia

Pas_Aeri_davant_La_Momia
Punto informativo

Passem pel costat paret La Trumfa

Passem_pel_costat_paret_La_Trumfa
Sito religioso

Ermita de la Trinitat

Ermita_de_la_Trinitat
Valico

Pla de Trinitats. Agafem camí de l'arrel

Pla_de_Trinitats._Agafem_camí_de_l'arrel
Punto informativo

Indicador. Trencall canal del Pou del Gat. Seguim recte.

Indicador._Trencall_canal_del_Pou_del_Gat
Grotta

Bauma dels Patriarques

Bauma_dels_Patriarques

21 commenti

 • Foto di Ribitar

  Ribitar 28-ott-2018

  Un plaer trobar-te i fer el camí plegats.

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 28-ott-2018

  Gràcies Ribitar.
  Per a mi també ha estat un plaer compartir amb tu la ruta.
  Hem de coincidir altra cop.
  Parlant de tot . Si trobes alguna inexactitud en la ressenya o la ruta, et prego m'ho diguis per a corregir-ho. Em faràs un favor.
  Ah, i m'he permès d'incloure l'enllaç del vídeo que em vas enviar. Em va agradar molt i l'he volgut compartir.
  Fins una altra, company.
  Salut i República!

 • Foto di jaume valdes

  jaume valdes 30-ott-2018

  Magnífica descripció del camins de la Nostra Serra.

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 30-ott-2018

  Gràcies Jaume. És el segon cim per la llibertat que faig. Aquest cop en honor del nostre vice-president legítim de la Generalitat i la República Catalana, injustament tancat la presó.
  Compto en vosaltres per a fer-ne la resta.

 • Foto di Manel_49

  Manel_49 30-ott-2018

  Excel·lent descripció. Gràcies per compartir. Me l'apunto. Salut i Cames!!!!

 • Foto di Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 30-nov-2018

  Aquest projecte neix de la nostra passió per la natura i del sentiment de llibertat que sentim a lamuntanya, sobretot quan fem cim. Una sensació que segur que troben a faltar totes aquelles persones ques'han vist privades de llibertat per defensar de forma pacífica les seves idees.

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 30-nov-2018

  I tant, Josep Maria. Jo no ho podria expressar millor. Els cims criden a la llibertat.
  Per cert, comentar-te que un dia d'aquests volem anar a fer la Roca Corbatera. Però esperarem després de Nadal.
  Salut i República!

 • Foto di Adrià Duaigües

  Adrià Duaigües 20-gen-2019

  Ruta que et deixa bocabadat. El millor es que recorre per llocs menys freqüentats. Enhorabona, molt bona feina!

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 21-gen-2019

  Gràcies Adrià pels teus comentaris que animen i compensen els temps dedicat a penjar la ruta, que no és poc. M'encanta que t'hagi agradat. És una ruta molt maca, variada i que no és fa gaire. Molt recomanable.
  Magi

 • Arduc 3-feb-2019

  Ho seguito questo percorso  Vedi altro

  Hola Magí, avui la hem fet i es maquíssima! Molt ben documentada, així dona gust. Moltes felicitas per la feina ben feta! Gràcies!!!

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 3-feb-2019

  Gràcies Arduc pel comentari i la valoració. Això dóna ànims.
  M'han alegro que us hagi agradat.
  Quan nosaltres la vam fer també ens va agradar molt, i malgrat la feina, també em va agradar de referenciar bé la ruta perquè qui la seguís, la gaudis encara més.
  Salut i República
  Magi

 • Foto di jorcato

  jorcato 28-giu-2019

  Ho seguito questo percorso  Vedi altro

  He fet la mateixa ruta, pero per error, tot i aixi, bona ruta

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 29-giu-2019

  Gracias Jorcato pel teu comentari i valoració.
  La mateixa ruta per error vol dir que ja l'havies fet abans?

 • Foto di Antonio G.L

  Antonio G.L 15-ago-2019

  La ruta es genial. Hace tiempo que quiero hacer algo así y sin duda es el momento.
  Una consulta. Cuando se sube detección santa jereni se atraviesa la montaña verdad? Hay alguna indicación?

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 15-ago-2019

  Hola Antonio G.L.
  Sí. Des de Santa Cecília és puja al coll del migdia i després es va a buscar el camell, se li dóna la volta i vas a enllaçar el camí dels francesos que ve de l'altra banda de la muntanya. I des d'aqui ja va directe cap a Sant Jeroni.
  No se si he contestat a la teva pregunta.

 • Foto di Antonio G.L

  Antonio G.L 15-ago-2019

  Si muchas gracias. Espero poder hacerlo en estos días.

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 15-ago-2019

  Que vagi molt bé Antonio G.L.
  Espero que t'agradi.
  Magí.

 • Foto di Antonio G.L

  Antonio G.L 15-ago-2019

  Si que me gustará. El martes voy a subir al pedraforca y en unos días quiero hacer esta ruta que hace tiempo que tenía ganas y ahora que puedo pues aprovecho.

 • Foto di Antonio G.L

  Antonio G.L 16-ago-2019

  Una última pregunta. Que tiempo lleva más o menos hacer esa ruta?

 • Foto di Magí Alsina

  Magí Alsina 16-ago-2019

  Entre 6 i 8 hores depenent del ritme.

 • Foto di Antonio G.L

  Antonio G.L 16-ago-2019

  Gracias por publicar esta ruta. Tiene que ser muy guapa que con unas vistas espectaculares. En breve la haré sin falta.

Puoi o a questo percorso