Coordinate 841

Caricato 2 novembre 2014

Recorded gennaio 2014

-
-
36 m
-5 m
0
4,1
8,1
16,21 km

Visto 1432 volte, scaricato 32 volte

vicino Westelbeers, Noord-Brabant (Nederland)

Prachtige wandeling tussen Westelbeers en Middelbeers (de Beerzen) en de riviertjes de Grote Beerze en de Kleine Beerze. Verder komt u over de Landschotse Heide met mooie heidevelden en prachtige vennen.

De wandeling start bij de Mariakapel in Westelbeers. De kapel is in 1637 gebouwd, waarschijnlijk naar aanleiding van de pestepidemie die de Beerzen zwaar trof.
De wandeling loopt vervolgens langs de rand van de Lanschotse heide, een natuurgebied van 239 ha in eigendom van het Brabants Landschap. Al snel lopen we midden door de heide, komen lang loslopend vee en komen langs een aantal vennetjes. Voordat de heide verlaten wordt komen we langs een uitkijktoren die beklommen kan worden en van waar je een prachtig overzicht hebt over het gebied.
De wandeling steekt de weg van Middelbeers naar Vessem over en vervolgt langs de beek de Kleine Beerse richting Middelbeers waar ook horeca aanwezig is.
We gaan verder langs het oude kerkje, waar in het weekend regelmatig tentoonstellingen zijn, richting buurschap de Huivert. We komen al snel langs de Grote Beerse die hier nog in de oorspronkelijke bedding loopt. Een prachtig relatief onbekend stukje natuur.
Approvvigionamento

4 Linden

Eethuis-Cafetaria De 4 Linden
Religinė architektūra

Kapel

Kapel
Lago

Keijenhurk

Ven de Keijenhurk
parcheggio

Start/Finish

Parkeerplaats - Start/Finish bij de kapel.
Waypoint

Uitkijktoren

Uitkijktoren

Commenti

    You can or this trail