-
-
1 m
0 m
0
11
21
42,41 km

Visto 683 volte, scaricato 4 volte

vicino Appingedam, Groningen (Nederland)

Op zaterdag 12 september 2015 wordt er vanuit Appingedam de tweede historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. De streek Fivelingo omvat de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum, Ten Boer en Slochteren alsmede het grootste deel van Delfzijl en een deel van Bedum.

De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven. Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren. Telkens wordt een andere windrichting genomen als wandelgebied waarbij voor 2015 de zuidelijke route wordt uitgezet. Tijdens deze historisch culturele wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht.

U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie. Verslag en foto's op http://www.henkjanvanderklis.nl/2015/09/2e-fivelstadtocht-wandelen-rond-appingedam/

Commenti

    You can or this trail