Coordinate 517

Caricato 26 aprile 2019

-
-
26 m
-4 m
0
9,6
19
38,58 km

Visualizzato 9 volte, scaricato 3 volte

vicino a Nispen, Noord-Brabant (Nederland)

Jolie balade en Hollande, près de la frontière belge. Visite de la ville de Berg-op-zoom, et balade dans des champs et bois.

Départ derrière l'église de Nispen, parking accessible depuis Heibeeksestraat.
Picnic

Jolie place avec plusieurs terrasses

fotografia

Chemin

Religinė architektūra

Cimetière militaire

Lago

Park

Deze bijzondere brug is ontworpen door het Bergse architectenduo Ro&Ad die onder meer ook wereldfaam kregen met de Mozesbrug op Fort de Roovere en de Bunkertreppe in De Heen. Voor het Ravelijn hebben ze gekozen voor een bijzondere drijvende brug die meebeweegt met het waterpeil.
Castello

Fort

Informazione

Rue commerçante

Religinė architektūra

Grand Place et église

Een kerk met een veelbewogen geschiedenis. Het was oorspronkelijk een vrij eenvoudige kerk, die tot het einde van de vijftiende eeuw geregeld is uitgebreid en verfraaid. In 1489 kreeg Anthonis Keldermans opdracht een nieuw kerkgebouw te ontwerpen. Een bewijs van de economische welvaart van de stad en het optimisme van die tijd. Hoe het ontwerp van de nieuwe kerk eruit heeft gezien is niet meer na te gaan. 14 m
Informazione

Rue commerçante

Castello

Markiezenhof

De parel van de stad is stadspaleis Het Markiezenhof. Het voormalige woonpaleis is ontstaan in de periode tussen 1485 en circa 1520, als resultaat van een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. De opdrachtgevers waren Jan II en Jan III van Glymes, vader en zoon, beiden heer van Bergen op Zoom. Aan het eind van de vijftiende eeuw was dit adellijke Brabantse geslacht in hoog aanzien gekomen. De status die zij verworven hadden, wordt weerspiegeld in het paleisachtige karakter van het Markiezenhof. Het Markiezenhof heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad, zo is het complex in het verleden gebruikt als adellijk woonpaleis, bestuurscentrum van het Markiezaat, militair hospitaal en kazerne. In 1968 besloot men het gebouw voor publiek open te stellen door er een museum van te maken. Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van stad en regio.
Rovine

Gevangenpoort

De Gevangenpoort is de enige bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort van Bergen op Zoom. Het is zelfs één van de oudste nog bestaande stadspoorten in Nederland. De deskundige gidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten Bergen op Zoom (SBM) verzorgen rondleidingen in de Gevangenpoort. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van de poort als verdedigingswerk en hoort de spannendste verhalen over oud-gevangenen en cipiers die hier ooit 'woonden'. Ook leuk voor kinderen!
Spiaggia

Plage

Avec du sable !
Ponte

Pont

fotografia

Chemin

Informazione

!!! Ici on peut aussi aller tout droit - car chemin difficile

fotografia

On longe aéroport militaire

Informazione

A partir d'ici on longe frontière

Commenti

    Puoi o a questo percorso