Tempo  4 ore 20 minuti

Coordinate 1262

Caricato 17 ottobre 2016

Registrato settembre 2016

-
-
86 m
-22 m
0
2,4
4,8
9,67 km

Visualizzato 2123 volte, scaricato 52 volte

vicino a Marseille 03, Provence-Alpes-Côte d'Azur (France)

Marseille (Occitaans: Marselha) is na Parijs de tweede stad van Frankrijk. Het is de locatie waar eens de Griekse kolonie Massalia werd gesticht, ongeveer 600 v. Chr.
Marseille is tevens de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, als de hoofdstad van het Departement Bouches-du-Rhône, en heeft de grootste commerciële haven van Frankrijk. Marseille ligt aan de Middellandse Zee, tussen de Côte Bleue en de Calanques, in de regio die bekendstaat als de Provence.

De bedoeling is om het gebied rond de oude haven van Marseille te verkennen dit gebied heet Quartier du Panier of kortweg Le Panier en is een zeer oude wijk. De wijk kenmerkt zich door de vele smalle straten. De wijk omvat officieel de buurten Hôtel de Ville, Grands Carmes en Joliette.

Begin de wandeling vanaf het station St. Charles, loop via de trappen naar beneden en loop door de oude straatjes van Marseille langs verschillende belangrijke gebouwen en kerken. Onderweg zijn er talrijke momenten om iets te eten of te drinken. Dit is slechts een selectie van een aantal bezienswaardigheden. Er zijn zoveel mooie oude gebouwen en andere bezienswaardigheden, dat er onvoldoende tijd in één dag is am dat allemaal te bezichtigen, je kunt hier makkelijk 3 dagen rondlopen en dan nog niet alles gezien hebben.
Sito religioso

Abbaye Saint-Victor

Abdij Saint-Victor werd in de 5e eeuw in opdracht van de monnik Johannes Cassianus (360-435) gebouwd nabij een begraafplaats voor martelaren. Een van de graven was van Victor van Marseille, waarnaar de abdij genoemd is. Het was een van de oudste kloostergemeenschappen van West-Europa. Van 750 tot 960 was Saint-Victor de residentie van de bisschop van Marseille. Van de 10e tot de 18e eeuw woonden hier benedictijnen. In 1739 werd door paus Clemens XII de kloosterfunctie beëindigd. Van de abdij is de kerk, die in 1200 werd herbouwd, nog blijven staan. De kerk werd door paus Pius XI tot een minor basilica benoemd.
Sito religioso

Cathédrale de la Major

Cathédrale de la Major (voluit: Cathédrale Sainte-Marie-Majeure de Marseille). De kathedraal werd in 1896 door paus Leo XIII aangewezen als basiliek. Het is de zetel van het aartsbisdom Marseille. De huidige kathedraal werd gebouwd van 1852 tot 1896 op de locatie waar al sinds de 5e eeuw kerken werden gebouwd. De restanten van de oude kerk op deze plek (Vieille Major) zijn nog zichtbaar overgebleven in de nabijheid van de nieuwe kerk.
Foto

Doorkijkje

Rovine

Fort Saint-Jean

Fort Jean-Jean dat in 1660 gebouwd is in opdracht van Louis XIV aan de ingang van de oude haven. Tegenover het fort, aan de zuidzijde van de haveningang, werd het Fort Saint-Nicolas aangelegd.
Fermata del treno

Gare Saint-Charles

Station Marseille Saint-Charles is het hoofdstation van de Franse stad Marseille. Het station werd op 8 januari 1848 geopend door de Chemins de fer de Paris à Lyon et à la Méditerranée op het land van de begraafplaats Saint-Charles. De trappen aan de voorzijde van het station met zicht op de boulevard d'Athènes werden in 1926 geopend. Het station ligt op ruim een kilometer afstand van de oude haven.
Foto

Het oude postkantoor

Poste Marseille, Provence-Alpes-Côte D'Azur, France
Foto

Hotel Dieu

Hôtel-Dieu dat van oorsprong een oud ziekenhuis is dat ontstond na het samengaan van het oorspronkelijke Saint-Esprit hospital uit de 12e eeuw en het Saint-Jacques de Galice hospital uit de 16e eeuw. Het ziekenhuis werd in 1593 gebouwd. Het huidige hoofdgebouw werd 200 jaar later door Jacques Hardouin-Mansart de Sagonne (neef van de beroemde Franse architect Jules Hardouin-Mansart) ontworpen en gebouwd. In 2006 werd de functie als ziekenhuis definitief opgegeven, en wordt er een luxe hotel van gemaakt.
Foto

Hôtel de Cabre

Hotel de Cabre is het oudste nog bestaande huis in Marseille. Het is sinds 1941 een historisch monument. Het bouwwerk van 3 etages is gelegen op de hoek van rue de la Bonneterie en Grande rue. Het werd in 1535 gebouwd in opdracht van consul Louis de Cabre, een invloedrijke notabel van de stad. Ten tijde van de reconstructie van het havenkwartier, na de vernietigende aanval door de Duitsers in 1943, werd het huis 90 graden gedraaid. In 1963 werd het gebouw als historisch monument erkend.
Foto

La Canebiere

Een 2 Km lange winkelstraat.
Foto

La Halle Puget

Puget Hal deze is gebouwd om de vismarkt te vervangen die te klein geworden was na de uitbreiding van de stad. Het was de markt voor vis en vlees in de 17e eeuw.
Approvvigionamento

La Terrasse Du Panier

La Terrasse Du Panier Rue Des Pistoles 10 Marseille, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13055, France 4-91529306
Rovine

La Vieille Charité : de l’hospice au musée

La Vieille Charité wat een voormalige Godshuis was en nu als een museum en cultureel centrum dienst doet. Gebouwd tussen 1671 en 1749 in de barokke stijl aan de ontwerpen van de architect Pierre Puget.
Rovine

l’Hôtel de Ville

stadhuis van Marseille, ( Hôtel de ville de Marseille). Het bouwwerk werd ontworpen door Gaspard Puget (broer van beeldhouwer Pierre Paul Puget) en J.B. Meloans en in de periode 1653 - 1673 gebouwd. Het bouwwerk is een van de weinige overgebleven historische objecten in het havenkwartier na de Slag om Marseille in 1943.
Rovine

Mairie

Mairie Marseille, Provence-Alpes-Côte D'Azur, France
Punto informativo

Mairie2

Mairie (er zijn er vele in Marseille, elke wijk heeft er wel een)
Rovine

Maison Diamantée

Maison Diamantée, het diamanthuis is naast het Hotel de Cabré een van de oudste gebouwen van de stad. Het dateert uit de late 16e naar het begin van de 17e eeuw en is bijzonder om zijn architectonische stijl “ in puntige diamant “ uit het Italië van de Medici. Dat is niet zo verwonderlijk als we weten dat dit huis in van een Italiaan, Nicolas de Robbio, controleur-generaal van de artillerie was. Het Maison Diamantée herbergt nu het museum du Vieux Marseille.
Foto

MuCem

Punto informativo

Office de Tourisme

Office de Tourisme et des Congrès de Marseille 4, la Canebière 13001 Marseille Tel. : +33 (0)826 500 500 (€ 0.15 per minuut) Fax : +33 (0)4 91 13 89 20 info@marseille-tourisme.com Informatie over de stad kunt u vinden op: www.marseille-tourisme.com/nl/marseille
Fontana

Pl Thiars - Fontein

Rovine

Porte D'Aix

Porte D'Aix Pl Jules Guesde Marseille 3e Arrondissement, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13003, France
Sito religioso

Porte de la Cathédrale

Foto

Qu de la Fraternite - Spiegel

Foto

Trappen Station

Punto di attracco

Vieux Port

De oude haven van Marseille is een eeuwenoude natuurlijke haven. Tussen de 15e en 17e eeuw werden de kades aangelegd onder bewind van koning Lodewijk XII en koning Lodewijk XIII. Ook werd een scheepswerf voor galjoenen aangelegd. Onder koning Lodewijk XIV werden Fort Saint-Jean en Fort Saint-Nicolas gebouwd bij de ingang van de haven om deze te beschermen.
Sito religioso

Église Des Accoules

Église Des Accoules Placedaviel Marseille 2e Arrondissement, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13002, France 4-91905287
Sito religioso

Église Des Augustins

Église Des Augustins Quai Desbelges Marseille 1er Arrondissement, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13001, France
Foto

Église en Atelier

Église Marseille, Provence-Alpes-Côte D'Azur, France
Sito religioso

Église Saint Laurent

Église Saint Laurent Parvis Desaint-Laurent 16 Marseille 2e Arrondissement, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13002, France
Sito religioso

Église Saint-Théodore

Église Saint-Théodore Rue Desdominicaines 3 Marseille 1er Arrondissement, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13001, France
Sito religioso

Église Saint-Vincent-de-Paul

Église Saint-Vincent-de-Paul Coursfranklin Roosevelt 4 Marseille 1er Arrondissement, Provence-Alpes-Côte D'Azur, 13001, France

Commenti

    Puoi o a questo percorso